Mediji: Vučić pozvan na sednicu Vlade u ponedeljak, a onda se obraća javnosti

Vesti 21. jan 202314:44 > 14:56287 komentara
Izvor: N1

Vlada Srbije uputila je poziv predsedniku Aleksandru Vučiću da u ponedeljak prisustvuje sednici vlade, u Palati Srbija, prenekli su mediji.

Očekuje se da će se Vučić nakon toga, u popodnevnim satima, obratiti građanima.

Glavna tema sednice, a i predsednikovog obraćanja, su razgovori u vezi sa Kosovom, navodi Blic.

Nakon posete „diplomatske petorke“ Prištini i Beogradu u petak, jedan od njih, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar ocenio je da je imao veoma konstruktivne razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu o francusko-nemačkom predlogu za rešavanje pitanja Kosova i da bi naredni susret pregovarača u Briselu mogao da se desi uskoro.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je, međutim, da međunarodni posrednici u jučerašnjem razgovoru sa Vučićem ne samo da su ponovili francusko-nemačku platformu za dalji razgovor, već i da je predsednik naveo da su mu predočene konsekvence neprihvatanja predloga sporazuma.

„Ništa se tu nama lepo ne nudi, a očekuju se teške odluke“, poručio je Vučević.

Reagujući na jučerašnji sastanak, nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić napisao je na Tviteru da ponuđeni sporazum za rešavanje statusa Kosova može da omogući članstvo Kosova u UN, čak i ako to nije eksplicitno navedeno u samom tekstu. On je dodao da je nedopustivo da predsednik iskazuje spremnost za prihvatanje sporazuma bez konsultacije sa nadležnim institucijama.

Na slični problem su ukazali i pokret Dveri i koalicija NADA. Dveri traže hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi poslanici bili upoznati sa sadržinom sporazuma.

Komentari

Vaš komentar