Ibarska magistrala odblokirana, nekoliko osoba privedeno pre početka blokade

Vesti 27. nov 202114:26 > 16:22 9 komentara
Preljina, blokada
N1

Građani su blokirali saobraćaj i u Preljini, kao i u velikom delu zemlje, a, iako je bilo nekoliko privođenja na informativni razgovor, situacija je protekla mirno, sukoba sa policijom nije bilo. Nekoliko autobusa sa pripadnicima SNS ispraćeno zvižducima za Beograd.

Situacija je uglavnom bila mirna, kako je javio reporter N1, mada je policija odvela jednog od učesnika na informativni razgovor. Kako je za N1 rekla Ljiljana Bralović iz Suvoborske grede, privedeno je 12 momaka u Požegi, kao i predsednica udruženja Ne damo Levač.

U Preljini je bila blokirana Ibarska magistrala između kružnog toka za skretanje ka auto-putu i Čačku, kolone su bile u oba pravca.

Autobus u kome su se najverovatnije nalazile pristalice SNS, kako je javio reporter N1, koje su krenule za Beograd, grupa demonstranata pokušala je da spreči.

Povezane vesti

Grupa demonstranata, oko 150 ljudi, kada je primetila da autobusi sa članovima SNS koriste jedan obilazni put da zaobiđu blokadu na magistralnom putu u Preljini, pomerila se i pokušala da blokira autobus. Još autobusa pokušavalo je da se probije kako bi dalje nastavili put ka Beogradu.

Kako je javio reporter N1, u jednom trenutku je došlo do negodovanja i zvižduka kada je nekoliko autobusa sa pripadnicima SNS prošlo pored demonstranata.

Uglavnom su sa negodovanjem svi ispratili naprednjake za Beograd.

U Preljini je, za razliku od Beograda i Novog Sada blokada prošla mirno, nije bilo sukoba s policijom.

Policajci su okružili demonstrante, demonstranati su nosili transparente i zastave, a priključio im se i lider Dveri Boško Obradović.

Ljiljana Bralović iz Suvoborske grede u Pranjanima rekla je da su pozvali ljude da dođu mirno.

„Svi smo mi Suvoborska greda, mi smo pozvali ljude da dođu mirno, da izrazimo svoje nezadovoljstvo i bes, ali na jedan kulturan način, da opomenemo vlast koja je donela dva skandalozna zakona, o referendumu i eksproprijaciji“, rekla je ona.

Kako je rekla, na informativni razgovor je priveden Bratislav Simović pre početka blokade, kao jedan od organizatora, u Požegi je privedeno 12 momaka, a privedena je i predsednika udruženja Ne damo Levač.

„Nije htela policija da spreči blokadu, htela je vlast. Oni samo rade svoj posao, njih su rodile srpske majke, oni samo rade svoj posao, nama pomažu da se održi red, da ne bi navaljivali autima na nas. Obećali smo da ćemo da ostavimo alternativu dole, pustili smo redovnu liniju iz RS, a i pripadnici SNS neka idu, nismo mi to zbog njih napravili“, rekla je ona.

Komentari (9)

Vidi sve komentare