Auto-put kod Autokomande bio blokiran zbog Kosova, učesnici skupa se posvađali

Vesti 29. maj 202321:08 > 23:47 415 komentara
Printscreen/ Youtube @Srbin.info

Nekoliko stotina građana je u ponedeljak uveče na nekoliko sati blokiralo auto-put kod Autokomande u Beogradu, zbog situacije na Kosovu. Saobraćaj je bio zaustavljen u oba pravca.

Na kolovoz su izašli građani, uglavnom mladi, koji su nosili zastave Srbije i transparente na kojima piše „Nema predaje“. Moglo se čuti kako pevaju patriotske pesme i skandiraju „izdaja, izdaja“, „Kosovo je srce Srbije“.

Među okupljenima je bio i profesor Miloš Ković. Tu je bio i Mladen Obradović, vođa zabranjene organizacije Obraz. Predsednik Pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović prisutan je i na ovom okupljanju.

Među okupljenima je u jednom trenutku došlo do verbalnog sukoba pošto je jedan mladić pozvao na skup ispred Ambasade Nemačke sutra u 20 časova. Drugi učesnici protesta su se tome usprotivili i upitali „ko ga je poslao“, optužujući ga da je poslat da rastera skup.

Najveći deo učesnika blokade ranije je napustio auto-put, ali je saobraćaj i dalje bio obustavljen zbog manje grupe ljudi koja je ostala na kolovozu.

Skup je organizovan putem društvenih mreža.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare