Završen protest u Južnom bulevaru: Prekinuti sa urbanističkim haosom

Vesti 20. nov 202110:44 > 12:33 28 komentara
Dragan Mujan/Nova.rs

Protest građana u beogradskom Južnom bulevaru završen je oko podneva, nakon što je oko 70 građana blizu dva sata tražilo se prekine sa urbanističkim haosom na Vračaru.

Građani su nosili transparente „Investitor=kabadahija“, „Srbija nije divlji zapad“, „Vračar je naš“, „Rusite nam identitet“, prenosi Nova.rs.

Skup je obezbeđivalo nekoliko policijskih patrola, a protekao je bez tenzija.

„Zakon mora da poštuje svako ko živi ovde“, rekao je jedan od okupljenih.

Dragan Mujan/Nova.rs

Među okupljenima su čitave porodice, deca, pa čak i poneki kućni ljubimac. Građani su duvali u pištaljke i uzvikivali „Beograd je naš“.

Inženjer Ranko Drljević obratio se okupljenima, rekavši da je njemu ukinut vidik koji ga je činio srećnim.

„Zgrada iza mene je podignuta bespravno, a podignuta su takva četiri sprata. Supruga i ja nismo mogli da shvatimo koliko je bespravne gradnje u našoj zemlji. Pogledajte Vračar samo, ali i Kopaonik, Zlatibor. U narodu postoji izreka „Riba smrdi od glave, a tako se i čisti“. U ovoj državi nijedan stručnjak ne vodi građevinarstvo. Zahtevam da se spreče ovakvi udari na Vračar“, rekao je Drljević.

Vračarske organizacije, koje se bore protiv divljeg investitorskog urbanizma u toj opštini, traže da se hitno procesuiraju počinioci bespravnog rušenja objekta u Ulici Internacionalnih brigada 47, odnosno da inspekcija i gradska opština Vračar podnesu krivične prijave protiv investitora i izvođača radova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare