BLOG: Zaplenjena veća količina naoružanja i opreme, pronađeno još jedno telo

Vesti 25. sep 202309:02 > 23:53 290 komentara

Mnogo odgovora nedostaje šta se to dogodilo juče na Kosovu i Metohiji. Od prištinskih i beogradskih zvaničnika javnost je čula da su Srbi prvobitno napravili barikadu, koju su pripadnici policije Kosova pokušali da razbiju. Potom je došlo do oružanog sukoba u kojem je nastradao kosovski policajac. Na teritoriji opštine Zvečan u ataru sela Banjska, danas je pronađeno telo treće osobe koja se sumnjiči za napad na Kosovsku policiju, naveli su večeras iz specijalnog tužilaštva Kosova. Saopštenje je usledilo nakon vesti koja je objavljena u medijima, da je navodno danas pronađeno telo četvrte osobe. Prema nezvaničnim informacijama, stradali Srbi su stanovnici severa Kosova. Neki su povređeni, dok se za drugima još traga.

Prema današnjim informacijama, kako javlja reporterka N1 iz Kosovske Mitrovice, selo Banjska je još uvek blokirano i ljudi ne mogu da napuštaju svoje domove. Tamo su prisutne jake snage policije Kosova, ali i pripadnici KFOR-a, dok se još uvek ne zna koliko će trajati akcija kosovske policije koja trenutno pretresa kuće, ali i manastir Banjska, tvrde meštani.

Zatvoreni su i dalje administrativni prelazi Jarinje i Brnjak, javlja naš reporter.

Tužilaštvo je saopštilo da se na mestu događaja nastavlja uviđaj i da se uhapšenima na teret stavljaju napad na ustavni poredak i pripremanje terotističkih akata.

Pratite najnovije informacije: