Blokirani svi putevi za Pančevo i Zrenjanin, blokada i na Ibarskoj

Pančevački poljoprivrednici traktorima su blokirali su sve izlaske iz grada u pravcu Beograda, a iz Pančeva se ne može ni lokalnim prolazima koji su bili prohodni prethodnih dana. Blokade su postavljene i u Zrenjaninu, tako da je ulazak i izlazak iz grada nemoguć. Ibarsku magistralu kod Mrčajevaca blokirali su poljoprivrednici iz tog dela zemlje.

Kako su rekli poljoprivrednici iz Pančeva, put su blokirali u znak podrške pregovoračima koji su se sastali s premijerkom Anom Brnabić.

Poljoprivrednici iz Zrenjanina blokirali su put ka Novom Sadu, a blokiran je i alternativni pravac, stari Aradački put. Ulaz i izlaz iz Zrenjanina je zbog toga onemogućen.

N1

Kako je agenciji Beta rekao poljoprivrednik iz Aradca Dejan Đurin, put će biti blokiran do kraja pregovora.

Propuštaju se samo vozila sa decom.

Blokada u Mrčajevcima

Poljoprivrednici koji su blokirali Ibarsku magistralu kažu da će protesti trajati do ispunjenja zahteva.

Najavili su da će na svaka dva sata po 60 minuta puštati vozila iz pravca Beograda, Čačka, Kragujevca i Kraljeva.

U jednom momentu, zaustavljen je autobus sa đacima i nastavnicima iz Severne Makedonije, a vozač je u znak solidarnosti preprečio put. Vodič puta i profesori kažu da im nije teško da sačekaju dva sata. „Mi znamo sve muke poljoprivrednika i seljaka“, rekli su za novu.rs.

U Mrčajevcima je veliki broj policije kako u civilu, tako i u uniformama. Tu je i načelnik Policijske uprave Čačak Draško Darijević.

Kraljevački poljoprivrednici čekaju vesti iz Beograda

U Kraljevu je mirno. I poljoprivrednici iz tog mesta u blokadi čekaju vesti iz Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!