Bocan-Harčenko: Nikada nisam rekao da Rusija predlaže vojnu bazu u Srbiji

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da nikada nije rekao da Rusija predlaže otvaranje svoje vojne baze u Srbiji.

Povezane vesti

„Nikada nisam govorio da takav predlog od Rusije postoji. Jedanput sam odgovarao na pitanje da li uopšte takva mogućnost postoji. Rekao sam da nismo dobili neku ponudu od Srbije. Ne tražimo ništa, samo tražimo ono što odgovara našem uzajamnom interesu i razvoju naših uzajamnih odnosa“, rekao je Bocan-Harčenko novinarima na privrednom sajmu „EXPO – Rusija Srbija 2022“.

„Nisam nikada govorio ono što se piše u Informeru, nikada…“, rekao je ruski ambasador.

Upitan da li može da kaže nešto konkretnije o sadržaju poruke ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova koju je juče preneo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Bocan-Harčenko je odgovorio da je sve napisano u zvaničnom saopšenju Vučićevog kabineta.

Na pitanje novinara da li će biti dodatnih količina prirodnog gasa iz Rusije za Srbiju s obzirom da količine koje su predviđene potpisanim ugovorom neće biti dovoljne za zimu, Bocan-Harčenko je odgovorio da je to stvar razgovora i odlučivanja stručnih resora i institucija.

„Ugovor je potpisan po najpovoljnijim uslovima s obzirom na prijateljski karakter naših odnosa, a ostalo što se tiče nekih detalja, to je pitanje za stručne institucije i stručna tela koja deluju u oblasti eneregtike“, rekao je ruski ambasador.

Pogledajte snimak emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare