Bodrožić uputio izvinjenje partnerima iz Medijske koalicije

Vesti 15. jan 202119:27 0 komentara
N1

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić uputio je izvinjenje "partnerima" iz Medijske koalicije jer im je "nenamerno" pripisao stavove i uslove NUNS-a o daljem učešću u Radnoj grupi za bezbednost novinara.

Podsetio je da je NUNS ranije zauzeo „jasan stav“ da učešće u novoj radnoj grupi za bezbednost novinara oroči na tri meseca i da predstavnicima Vlade Srbije i Ministarstva kulture i informisanja uputi zahteve koji bi u suštini bili sažetak 13 zahteva u vezi bezbednosti novinara koje je Medijska koalicija uputila Vladi Srbije 2018. godine.

„Stav NUNS-a da bi od ispunjenja tih zahteva zavisio naš dalji ostanak u razgovorima sa predstavnicima države, očigledno ne dele pojedini partneri iz Medijske koalicije i izvinjavam se što sam im u intervjuu za portal Tačno.net pripisao nešto što ne podržavaju“, naveo je Bodrožić a preneo NUNS.

Dodao je da je za taj portal izjavio kako su na sastanku neformalne Medijske koalicije, u kojoj su, pored NUNS-a i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija medija, Asocijacija nezavisnih elektronskim medija (ANEM), Lokal press i Asocijacija onlajn medija (AOM), usaglasili nekoliko zahteva povodom ulaska u novu radnu grupu za bezbednost novinara pod pokroviteljstvom Vlade Srbije i resornog ministarstva.

„Očigledno sam, međutim, pogrešno razumeo pojedine koleginice i kolege i potom nenamerno svim partnerima iz Medijske koalicije pripisao stavove i uslove NUNS-a o daljem učešću u razgovorima sa predstavnicima države“, naveo je Bodrožić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!