Bogdanović kaže – seli se na Kosovo: Želimo da reaktiviramo politiku O.Ivanovića

Vesti 06. jul 202222:05 > 22:18 10 komentara
Youtube/KoSSev

"Biću, nadam se prvi Dorćolac koji će se uskoro vratiti na Kosovo", kazao je u izjavi za KoSSev Boban Bogdanović, najavljujući politički rad sa Srbima. Javnosti Srbije i regiona postao je preko noći poznat nakon šokantnog svedočenja za KRIK o tome da mu je nekadašnji prijatelj, kriminalac Aleksandar Gligorijević Puki, blizak saradnik Veljka Belivuka, a potom i njegova navodna žrtva, pre ubistva, otkrio imena navodnog neposrednog izvršioca atentata, organizatora i nalogodavca. Dva od tri imena su upravo Srbi sa Kosova, i to poznata - Milan Radoičić i Zvonko Veselinović.

Kako piše portal KoSSev, sledeće nedelje će Boban Bogdanović prijaviti boravak na Kosovu. Tvrdi da tokom davanja intervjua za KRIK nije nameravao da se na Kosovu politički aktivira, već da je odluku doneo upravo nakon njega.

POVEZANE VESTI

„Kada sam izašao u javnost i govorio o ubistvu Olivera Ivanovića, odlučio sam da se vratim na Kosovo. Moji roditelji su i sa očeve i sa majčine strane poreklom sa Kosova. Moja supruga je sa Kosova. Moj budući sin će se roditi na Kosovu i prirodno mi je da se vratim na Kosovo. Verovatno ću biti jedan od prvih političara koji će iz ‘kruga beogradske dvojke’ da se vrati na Kosovo, da bude uz svoj narod i da pokuša da spasi šta se spasiti može“, rekao je za KoSSev.

Kaže, ne postoji politički život Srba na severu Kosova.

„Sve je rastureno“, i zato mu je cilj, uverava, da ujedini Srbe da spremno dočekaju sledeće izbore.

Nekada bliski saradnik Saše Jankovića iz Pokreta slobodnih građana, uverava da je još tada uticao na svoje političke saborce o jasnom određenju pokreta i prema Kosovu i Metohiji – „nema priznanja“.

U međuvremenu registrovao je i udruženje „Odgovor“, koje sada aktivira i na Kosovu.

„Odgovor je u Srbiji već registrovan kao udruženje građana, kao što je to bio i Pokret slobodnih građana. Doneta je odluka da deo naših aktivnosti prenesemo i na Kosovu, ali ne tako što ćemo formirati samostalnu političku stranku. Na Kosovu će to biti širi politički blok, koji će okupljati već registrovane i postojeće stranke i pojedince. Ne vidimo ga kao stranku, i kao takav, koliko mi je poznato, on će moći tako da deluje, ali ako bude bila neophodna i dodatna registracija, to ćemo svakako učiniti“, kaže.

Ideja je, objašnjava dalje, da okupi sve one koji žele da se suprotstave „kriminalnom delovanju“ Milana Radoičića i Srpske liste čiji je on potpredsednik i „finansijer“, zbog čega je „ceo srpski narod kriminalizovan“.

Od čuvenog intervjua u martu, na Kosovu je Bogdanović bio već nekoliko puta, navodi – u pokušaju da mobiliše što širi spektar srpskih aktera.

Iako tvrdi da je naišao uglavnom na odobravanje, podršku i inicijative koje dolaze i od samih Srba na Kosovu, tajnovit je da otkrije i ko su oni. Isključivo iz bezbednosnog razloga, uverava.

„Formiranjem ‘Odgovora’ na Kosovu, nastaju veliki problemi. Dok ne ozvaničimo delovanje, ne možemo za sada da izađemo u javnost sa konkretnim imenima. Kada bih vam ja sada izlistao 15-ak imena, napravio bih im pakao. I da, neće Boban Bogdanović biti lider pokreta, već sam ja neko ko je za sada isturen, a kasnije ću biti pre svega zadužen za kontakte sa međunarodnom zajednicom“, objašnjava.

Na pitanje šta ga onda uverava da će imati aktivne i smele članove, ako se već sada okleva da oni istupe u javnost, Bogdanović navodi:

„U danu kada budemo svi zajedno istupili, drastično se smanjuje mogućnost ugrožavanja njihove bezbednosti. To je potpuno drugačije kada kolektivno i pre svega zvanično istupimo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare