Bogdanović o Gazivodama: Šta smo dozvoljavali, ne čudi me što je došlo do ovoga

Vesti 08. sep 202219:04 4 komentara
N1

Informacija da kosovska policija počinje patroliranje jezerom Gazivode kako bi ojačala granicu Kosova i Srbije, jeste važna i to se dešava prvi put, smatra nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

Povezane vesti:

Ipak, imajući u vidu šta se sve događalo poslednjih godina, ovo ga i ne čudi toliko

„Šta smo sve dozvoljavali, bolje reći, šta smo sve predavali Kosovu, na kraju me ne čudi što je došlo do ovoga“, kaže Bogdanović za Nova.rs, dodajući da je očigledno da postoji neki sporazum, jer reakcije izostaju.

Podseća da se specijalne jedinice kosovske policije poslednjih meseci, praktično slobodno šetaju po Severu Kosova, kao i da postoji mnogo načina na koje se to moglo sprečiti.

„Sve to je 2012. godine bio samo pusti san specijalnih jedinica da uđu na sever. Oni su pokušali 2011. i znate šta je bilo – sprečeni su i više im to nije padalo na pamet. Ovo može da se spreči, kao što je moglo da se spreči da baze pogranične policije Kosova budu izgrađene na Jarinju, Brnjaku i u Jasenoviku“, navodi on dodajući da je izostala reakcija meštana, osim pojedinica kojima su uzurpirana imanja.

On se pita kako je moguće da lokalno stanovništo i samouprava, uključujući i Srpsku listu – ne reaguju.

„Svi političari iz Prištine, pa i Kurti, žele da ovladaju severom Kosova“, smatra Bogdanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare