Bogdanović savet tražio u Predsedništvu, Vulin mu ništa ne veruje – sem za jedno

Vesti 30. mar 202219:07 > 19:3542 komentara

Nakon intervjua koji je Boban Bogdanović dao KRIK-u o svojim navodnim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Najavljuje krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela. Bogdanović tvrdi da nije odbio poligrafsko ispitivanje. Kaže da je pre javnog obraćanja, savet da li da svoja saznanja iznese pre ili posle izbora, potražio i u Predsedništvu.

Saopštenjem se prvo oglasilo ministarstvo, a zatim i ministar lično. Da će to da uradi, obavestio je samo pojedine medije, ali ne i N1, tako da nije bilo prilike da postavimo pitanje.

Kaže da Bogdanović, osim nepotvrđenih razgovora sa pokojnicima i o pokojnicima nije dao ni jedan jedini dokaz.

„Kada smo mu ponudili da se na poligrafu testira i da sve što misli da je istina i na taj način potvrdi, gospodin Bojan Bogdanović Pacov nas je odbio“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

POVEZANE VESTI:

„Na ponuđeno poligrafsko testiranje izjavljujem da danas nisam sposoban da se poligrafski testiram, ali isti prihvatam i odazvaću se testiranju u narednim danima. I to je istina, ja poligraf nisam odbio“, kaže Boban Bogdanović.

Ministar sve vreme na konferenciji govori o Bojanu Bogdanoviću, dok je zapravo reč o Bobanu. On ispravlja ministra i kaže da nadimak Pacov nikada nije imao.

Iako većinu Bogdanovićevih navoda MUP odbacuje, jedan deo iskaza ministar ističe, i čini se, prihvata. Ujedno tvrdi da je sve politička igra pred izbore.

„Čak i on eksplicitno kaže, eksplicitno, Aleksandar Vučić sa ovim nema nikakve veze. Ali to nije ni jedan naslov. Ova tri-četiri dana je moglo da se sačeka, kao što vidite nije i to je samo pokušaj kriminalizacije naše zemlje i naravno uticanja na izborne rezultate“, rekao je Vulin.

Bogdanović tvrdi da je pre intervjua za KRIK išao u Predsedništvo kako bi se konsultovao da li saznanja da iznese pre ili posle izbora, ali da je od ljudi iz protokola upućen da svoju građansku dužnost ispuni.

„Ja sam izneo ono što znam. Da li su gospodin Veselinović, Radoičić i Lainović deo kriminalne organizacije vezano za ubistvo Olivera Ivanovića, pa to treba da dokaže Tužilaštvo“, kaže Bogdanović.

„Za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i to ćemo prijaviti nadležnom Tužilaštvu i od njih očekujemo brzu i sigurnu reakciju“, dodaje Vulin.

Iz portala KRIK kažu da je reakcija MUP-a kontradiktorna.

„Policija je tu kontradiktorna, jer mi smo juče dobili saopštenje i ministar Vulin to ponavlja da ono što je Bogdanović ispričao su potpune besmislice, da tu ne može ništa biti dokazano, odbacili su potpuno sve Bogdanovićeve tvrdnje, a sad kažu da on nije prijavio krivično delo“, kaže novinarka portala KRIK Milica Vojinović.

Ona podseća da se u Srbiji više puta dešavalo da i predstavnici vlasti govore kako znaju ko je izvršio neka krivična dela, a da krivične prijave protiv njih, zbog neprijavljivanja tog dela, nisu podnete.

Komentari

Vaš komentar