Bogdanović: Vulinu zabranjeno da javno govori o ubistvu Ivanovića

Vesti 23. apr 202221:30 16 komentara
N1

Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, koji je nedavno izneo svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića i ispričao da je ubica Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić, a nalogodavac Zvonko Veselinović. Nakon njegovog istupa u javnosti ministar policije Aleksandar Vulin ga je vređao, a Bogdanović za Nova.rs objašnjava da je prvom čoveku srpske policije zabranjeno da se oglašava o slučaju Ivanović zbog niza laži koje je izneo.

Dok je tužilaštvo ćutalo, slučajem su se bavili policija i njen ministar Aleksandar Vulin koji su pokušali da ga diskredituju. U saopštenju koji je policija objavila odmah po saslušanju Bogdanovića ističe se da „nije izneo nijednu novu činjenicu“ i da za svoje tvrdnje nije ponudio dokaze.

Povezane vesti

Nova.rs podseća da je ministar Vulin na konferenciji sledećeg da Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Ipak, tu nije bio kraj vršenju pritisaka na Bogdanovića, jer kako on tvrdi, prilikom njegovog saslušanja u SBPOK Ninoslav Cmolić je pokušao da ga diskredituje i vršio pritisak da odmah ode na poligraf.

Opširnije čitajte na portalu Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare