Bogdanović: Žena mi rekla da nisam pogrešio, trebalo da kažem „određene supruge“

Vesti 03. dec 202217:58101 komentara
Izvor: RTS/screenshot

Stručni konsultant Radio-televizije Srbije Rade Bogdanović je posle utakmice reprezentacije Srbije sa Švajcarskom pokušao da objasni svoju izjavu o suprugama fudbalera, koja je naišla na osudu dela javnosti. Bogdanović se nije izvinio, kazao je da mu je njegova žena rekla da nije pogrešio, ali da je trebalo da kaže "neke supruge". I za kraj je istakao da ostaje pri svom stavu da je reprezentaciji trebalo omogućiti više mira.

Pročitajte još:

Voditelj RTS-a Jovan Memedović osvrnuo se posle poraza reprezentacije Srbije od Švajcarske i na reči njihovog gosta u studiju Radeta Bogdanovića, koji je prilikom prethodnog gostovanja uzburkao javnost svojim izjavama o suprugama fudbalera koje treba da „ljuljaju decu“ i „kupaju se u tim milionima“.

Memedović je zbog toga zatražio od Bogdanovića izvinjenje i pojašnjenje cele situacije. Međutim, Bogdanović je umesto izvinjenja ispričao šta je njemu o celoj situaciji rekla njegova žena.

„Pričali smo o fudbalu, bila je tema da li žene treba da idu dole ili ne, šta treba našim reprezntativcima… moram da vam kažem, ja sam u životu imao tri autoriteta. Jedan mi je bio pokojni otac, drugi mi je majka Nada i treći mi je supruga s kojom se zabavljam od 4. januara 1989. godine u 12 sati i 30 minuta na autobuskoj stanici Grbavica smo se upoznali, ona u zelenoj ‘Mont’ jakni, a ja posle treninga“, rekao je Bogdanović.

Zatim je ispričao šta mu je supruga rekla posle analize mečeva koje je izneo u studiju RTS-a.

„Ona me iskritikovala kad sam analizirao utakmicu sa Kamerunom, pošto zna, rekao sam malopre koliko sam ga cenio i volio i koliko ga volim i poštujem – Dragana Stojkovića Piksija. Na toj utakmici, ja sam je prosto video, tako sam hteo da kažem, tako sam izanalizirao, ona smatra da nisam trebao. Ona smatra da tako nisam trebao. Ja sam rekao ‘Ok, ako ti smatraš’ da to nisam trebao, ali ja sam profesionalno odradio svoj zadatak. U drugoj situaciji mi je rekla da nisam ništa nisam pogrešio, da sam samo mogao da kažem određene supruge, ali eto nisam imao vremena, ovde je uvek malo stres. To je konktest pričanja o utakmici, o pripremi. Rekao sam da je Veljko Paunović na SP na Novom Zelandu osvojio zato što je kvalitetan trener i čovek, zato što je napravio grupu sjajnih igrača i bio je mnogo daleko da bi mu dolazili u hotel raznorazni ljudi. Prema tome i dalje smatram da je reprezentaciji trebao mir, da su trebali da budu bolje izolovani i da je tu FSS podbacio“, obrazložio je Bogdanović svoju izjavu.

Još jednom je ponovio da je govorio u kontekstu fudbala.

„Pričao samo u kontektsu fudbala, nisam aktivan na društvenim mrežama i nisam ih pratio. Toliko posla imam, taman posla da budem i tamo, ali mislim da je to grupa žena koja se ne razume u fudbal i to je moraju. One ne znaju šta je sam fudbal, fudbalska igra, šta je priprema pred utakmicu, a videli ste čak i večeras kakva je to situacija, šta treba posle meča“, rekao je Bogdanović između ostalog.

Komentari

Vaš komentar