Bogićević: Novi vlasnici u obavezi da ulažu u „Politiku“

Vesti 25. maj 202214:01 > 15:02 5 komentara

Biznismen Miroslav Bogićević prodao je svoj udeo u kompaniji "Politika novine i magazini" Bobanu Rajiću, vlasniku "Novosti". Bogićević za N1 kaže da su novi vlasnici u obavezi da ulažu u "Politiku" i da misli da će uređivačka politika ostati ista.

„Politika je prodata Bobanu Rajiću, odnosno braći Rajić, koji su vlasnici ‘Novosti’ i oni imaju obavezu da ulažu u ‘Politiku’. Ja sam vodio računa da neko ko je iz branše kupi, imao sam još dva kupca, ali mi je ovo delovalo najsolidnije. Drugo, ja sam sa braćom Rajić više od 20 godina poslovni partner. Mi smo napravili protokol pre ugovora, da su oni u obavezi da ulažu, u tehničkom smislu, jer je ‘Politika’, što se tiče tiraža, pala na niske grane. Tu nema govora da se ne ulaže u to“, rekao je Bogićević.

Na pitanje N1 kako će prodaja uticati na uređivačku politiku, Bogićević kaže da je uveren da tu promena neće biti, iako nema uticaja na to.

„‘Politika’ je ‘Politika’ zato što je takva, zato što ima takvu uređivačku politiku. Ja nemam uticaja na to, niti mogu da imam uticaja, kad prodam nekome onda sam prodao, ali ja mislim da se tu neće menjati ništa, s obzirom na to da se neće menjati ni novinari, da će to sve ostati onako kako jeste, plus tehnička ulaganja“, kazao je Bogićević.

Miroslav Bogićević je 50 odsto udela u kompaniji „Politika novine i magazini“ (PNM) kupio 2012. godine od nemačkog izdavača VAC. Preostalih 50 odsto PNM je u vlasništvu države, odnosno kompanije „Politika a. d.“, u kojoj je država vlasnik 90 odsto akcija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare