Bojković: Lažni Vučićevi navodi, niti je smenio mog supruga, niti mi je ikada “bio dobar”

Vesti 27. nov 202312:37 61 komentara
Nova.rs/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se u nedelju, gostujući u Hit tvitu na TV Pink, i na društvene aktiviste koji skreću pažnju na pogubnu politiku ove vlasti, uključujući i proslavljenu glumicu Svetlanu Cecu Bojković.

On je naveo da ga je Ceca Bojković pre četiri godine dočekala u Finskoj, kao žena ambasadora Slavka Kruljevića i dodao: “A pošto ga nisam ponovo postavio, pošto nije radio kako treba, bio je neaktivan, odmah sam joj postao loš”, čime je insinuirao da je slavna glumica započela svoj aktivizam zbog gubitka privilegija, piše Danas.

Svetlana Bojković je to oštro demantovala, navodeći da je njoj najveća i jedina privilegija to što se bavi poslom koji voli, te da je Vučića, prema protokolu, dočekala ne pre četiri već pre 10 godina u Helsinkiju, i da im je to bio jedini susret u životu, a da njenog muža niko nije smenio, već je sam zahtevao da se povuče sa položaja kada mu je istekao mandat.

„Vučićeve optužbe predstavljaju prebacivanje sopstvenih matrica na drugoga. Kao prvo, to nije bilo pre četiri godine, jer smo mi već sedam godina ovde, već pre 10 godina kada je on postao premijer. Moj muž je mesto ambasadora u Helsinkiju dobio za vreme vlasti Borisa Tadića. U međuvremenu su došli naprednjaci, i Vučić se kao premijer pojavio u poseti Helsinkiju“, kaže za „Danas“ Ceca Bojković.

Ona dodaje da je ispoštovala protokol, jer joj je muž rekao da se visoki državni zvaničnici dočekuju na aerodromu sa suprugama.

„Ja sam to prihvatila, i to je bio naš jedini susret. Posle toga ga u životu nisam videla, sem na televiziji. Takođe, moj muž je regularno otišao u penziju, nije ga niko smenio, a posebno Vučić. Sam je tražio da se vratimo kući“, ukazuje Bojković.

Ona dodaje da sve što je Vučić rekao jesu lažni navodi, i da u Ministranstvu spoljnih poslova postoji pismeni trag da je njen suprug tražio da se vrati kući nakon isteka mandata.

„Muka mi je i da govorim o tome šta Vučić priča. To je baš neki bedan nivo. Šta je hteo da kaže time, da sam nestabilnog karaktera? Da tražim privilegije? Meni ne trebaju veće privilegije od toga da sam glumica, i da se bavim poslom koji volim, a aktivizmom se bavim iz ubeđenja“, zaključuje Bojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare