Borba sa smetovima u Crnoj Travi i na Goliji

Vesti 07. feb 202321:041 komentar
Shutterstock

I dalje su temperature u minusu u našoj zemlji, pa se sneg u višim predelima ne topi. U opštini Trgovište i delu Bosilegrada je vanredna situacija. Smetova ima i u Crnoj Travi, na Goliji, a glavne saobraćajnice su prohodne, javlja RTS.

Povezane vesti

Sneg na putu otežava kretanje pešacima i produžava putovanje vozačima. Neko pešači, neko skija kroz mahale, a pamte se i hladnije zime.

Sve raspoložive mašine, bageri, traktori nekoliko dana raščišćavaju smetove na mahalskim i lokalnim putevima u zavejanim krajevima, preneo je RTS.

Miloš Ilić, vozač iz Crne Trave kaže da je teška situacija. „Probili smo se do kuća i očistili“, dodao je on.

„Do sada smo očistili oko 40 kilometara od 210 na teritoriji opštine. Nadam se da ćemo do kraja nedelje završiti sve, doći do svake mahale i svakog stanovnika“, kaže Slavoljub Blagojević, predsednik Opštine Crna Trava.

Pomažu putari, a pomažu i humanitarci meštanima u udaljenim, planinskim selima.

Još nisu probijeni smetovi ispod najvišeg vrha Golije, na putu do Odvraćenice.

Zbog visokog snežnog pokrivača i smetova do mnogih domaćinstava teško se dolazi, pa su na terenu i danas ekipe Crvenog krsta i Civilne zaštite opštine Ivanjica koji neophodne lekove i hranu dostavljaju do najudaljenijih, starih i bolesnih žitelja.

Na većoj nadmorskoj visini je i više snega, ali su sve glavne saobraćajnice prohodne, kao i prilazi zimskim turističkim centrima.

Komentari

Vaš komentar