„Borbaši“ govore: Tribina povodom 100 godina od prvog broja „Borbe“

Vesti 19. feb 202209:59
"Borbaši"
Izvor: Danas

List Danas poziva sve zainteresovane da prisustvuju tribini povodom 100 godina od prvog broja "Borbe". Tribina će biti održana u 18 časova u Kombank dvorani, ulaz je slobodan, a prenos možete pratiti uživo na portalu i društvenim mrežama Danasa.

Danas je stoleće od kada je u Zagrebu izašao prvi broj lista „Borba“, koji predstavlja temelje dnevnih novina Danas.

Na tribini posvećenoj „Borbi“ i godinama borbe za slobodu medija učestvovaće urednici i novinari različitih rubrika, kao i izveštači novina „Borba“.

Govornici su:

Biljana Stepanović, novinarka ekonomske rubrike koja je karijeru započela u dnevnom listu Borba 1987. kao student, u vreme kad je taj list proglašen za list godine bivše Jugoslavije.

Momčilo Đorgović, novinar i urednik Borbe, koji je dobio Zlatnu plaketu za uređivanje Nedeljne Borbe.

Božidar Andrejić, urednik unutrašnjopolitičke rubrike Borbe, koji je bio član Predsedništva UNS i jedan je od osnivača NUNS, a sada piše kolumne za dnevni list Danas.

Zoran Pavić, urednik sportske rubrike Borbe.

Miroslav Mikuljanac, izveštač Borbe sa demonstracija 9. marta.

Dragan Banjac, dugogodišnji novinar Borbe, ratni izveštač iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Dubrovnika.

Takođe, na tribini će biti pročitano pismo Gordane Logar, poslednje glavne urednice nezavisne Borbe koja je posle studija počela da se bavi novinarstvom, a u Borbi je ostala najveći deo svog radnog veka.

Čitav događaj moderiraće Safeta Biševac, urednica Spoljne politike u Danasu i Draža Petrović, glavni urednik lista Danas.

Prenos uživo u 18 časova pratite na sajtu Danasa ili na Danasovoj fejsbuk stranici.

Komentari

Vaš komentar