Boris Tadić gost Novog dana

Vesti 23. jan 202313:441 komentar
Izvor: N1

Šta konkretno piše u evropskom predlogu sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine? Predsednik Srbije otkriva detalje na sednici Vlade. Šta se to konkretno nudi Beogradu i da li je to maksimum koji može da izvuče? Zavisi li politička sudbina predsednika od parafa na sporazum? Kako na isti gleda međunarodna zajednica, a kako građani Srbije? O tome u temi jutra sa predsednikom Socijaldemokratske stranke i bivšim predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Ognjen Radonjić.

Za dva teža saobraćajna udesa i vožnju u alkoholisanom stanju, policija će oduzimati vozačima automobile do okončanja sudskih postupaka. To predviđaju nove izmene Zakona o saobraćaju, koje bi trebalo da budu usvojene na proleće. Da li su predložene izmene dobre i šta se još menja novim predlozima Zakona o saobraćaju, pitamo stručnjaka za saobraćaj Milana Božovića.

Već nekoliko nedelja u apotekama u Srbiji nema antibiotika i lekova za dijabetičare. Iz RFZO kažu da lekova ima i da je nestašica trenutna. Zašto je došlo do nestašice i kada će lekova ponovo biti u apotekama, pitamo magistra farmacije Jelenu Ničić.

Novak Đoković ekspresno se plasirao u četvrtfinale Australijan opena pobedom nad Australijancem Aleksom De Minorom. Sledeći rival je Rus Andrej Rubljov. O ovim i ostalim vestima iz sporta sa kolegama sa Sport kluba. Uživo smo i u Melburnu.

Čuveni hit grupe Zana “Vejte snegovi“ obrađen je u novoj verziji.

“To je pesma koja je ostavila traga u muzici jednog vremena koje je izrodilo velike hitove“, kaže kantautorka Lena Kovačević.

Ona je gošća Novog dana.

Festivalom svetlosti u Beogradu i Novom Sadu počelo je obeležavanje Kineske nove godine u Srbiji. Na sebi svojstven način, Kinezima je čestitao početak nove lunarne godine pesmom “Tamo daleko“ na kineskoj nacionalnoj televiziji. Šta nam donosi godina Vodenog zeca i zašto Kinezi 2023. zovu godinom nade? U goste nam stiže muzičar Slobodan Trkulja.

Komentari

Vaš komentar