„Govor u praznoj sali nastavak politike Miloševića i Šešelja“: Borko Stefanović o Vučiću u UN

Vesti 22. sep 202310:59 139 komentara
vučić borko un
Tanjug/AP/Richard Drew/N1

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića pred praznom salom u Ujedinjenim nacijama (UN) potvrdio da zemlju vodi čovek koji pre dve decenije nije shvatio šta znači pad Berlinskog zida i koji danas ne shvata šta se u svetu događa.

Stefanović je ocenio da je pravi simbol Vučićevog govora u praznoj sali UN-a „aplauz Ivice Dačića koji nije razumeo ni reč, jer ne govori engleski jezik“, saopštio je danas SSP.

„Predavanje o međunarodnom pravu i nepravdi od strane velikih sila, sročeno tako da nastavi izolacionističku praksu njegovih uzora Miloševića i Šešelja, uz objašnjenje da smo mi u pravu, nije stvorilo nikakav efekat u sve oštrije podeljenom svetu u kome pravde na međunarodnoj sceni ima samo u starim udžbenicima“, rekao je Stefanović.

Dodao je da dok ceo svet gleda kako da zaustavi užasan rat i agresiju na Ukrajinu, predsednik Srbije je iskoristio priliku da sve podseti da želi da vodi Srbiju što dalje od njenih interesa i da namerava da nastavi da gura prst u oko onima sa kojima pokušavamo da rešimo problem Kosova.

„Govor udaljenog i izolovanog rođaka nije naišao na bilo kakav odjek, osim zebnje da Vučić definitivno vraća retoriku devedesetih i mogućnost daljih sukoba. Ovim nastupom nismo stekli nove prijatelje, novu podršku i nismo pokazali da smo deo rešenja“, rekao je Stefanović.

„Kako je ovaj nastup delovao na Dačića, tako je delovao i na današnji slobodan svet kojem navodno težimo. Ni oni, iako govore engleski, nisu razumeli ništa, osim da rukovodstvo Srbije i dalje ne shvata da bi Srbija branila svoje interese tako što bi jačala ekonomski i ulagala u obrazovanje“, dodao je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

POVEZANI VIDEO: