Boško Obradović gost Dana uživo

Vesti 30. jan 202309:435 komentara
N1

Razgovaraćemo o slučaju iz Niša kada je mladiću dijabetičaru pozlilo na ulici, a ljudi su ga pola sata preskakali ne nudeći mu pomoć. Čak su ga, kada ih je molio da mu daju nešto slatko, pojedini nazivali narkomanom. Šta je to hipoglikemijski napad, kako ga prepoznati i šta preduzeti? Gošća Dana uživo je Bojana Kovačević, predsednica Udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“.

O aktuelnim političkim temama, zahtevu za potpuno odbacivanje evropskog predloga za Kosovo i Metohiju, posledicama za Srbiju ako ne potpišemo francusko-nemački predlog o KiM, protestima i predstojećoj sednici Skupštini Srbije razgovaramo sa liderom „Dveri“ Boškom Obradovićem.

U studio nam stiže i novinarka „Le Monde Diplomatique“ Ana Otašević koja će nam objasniti sve o‘ofanzivi’ francuske vlade na socijalne povlastice, posebno penzioni sistem kojim zaoštrava uslove za sticanje penzije. Umesto sa 62., kao do sad, predlog je da se u penziju može ići sa 64 godine i najmanje 43 godine radnog staža. Ovo je izvelo na ulice desetine hiljada nezadovoljnih Francuza, a nove velike demonstracije zakazane su za utorak.

A u „Sceni“, ugledni novinar, urednik i publicista Momčilo Đorgović govori o svojoj novoj knjizi ‘Ko je ubio Jovana Skerlića’, u kojoj lik jednog od najznačajnijih srpskih književnih istoričara i kritičara, posmatra u svetlu njegovog političkog angažmana i političke filozofije.

Komentari

Vaš komentar