Boško Obradović na protestu: Ko ako ne mi i kad ako ne sad!

Vesti 17. mar 202321:15 31 komentara
TANJUG/RADE PRELIĆ

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kazao je na skupu protiv francusko-nemačkog predloga o Kosovu da Beograd danas "ponovo liči na srpsku prestonicu" i da je "pronašao svoju kosovsku dušu". "Ko ako ne mi, i kad ako ne sad", kazao je Obradović i pozvao okupljene da se usprotive prihvatanju i primeni tog sporazuma.

„Imamo dužnost da se večeras setimo martovskog pogroma na KiM 2004. godine, zatim 24 godine od početka NATO bombardovanja, a posebno važno je da se setimo svih srpskih heroja od Kosovskog boja do danas. I u njihovo ime, u ime svih prethodnih generacija Srba, ali i naše generacije, mi ovde ispred Predsedništva postavljamo pitanje: ko je ovlastio Aleksandra Vučića da potpisuje, prihvata i primenjuje sporazum o priznanju lažne države Kosovo. Niti ima ustavna ovlašćenja, niti ga je skupština ovlastila, niti mu je srpski narod dao mogućnost da prihvata novi zapadni ultimatum“, naglasio je Obradović govoreći na skupu.

I okupili su se, dodaje, da pošalju jasnu poruku.

POVEZANE VESTI

„Da pred put Vučiću u Ohrid pošaljemo jasnu poruku da postoji samo jedan odgovor, a to je odbaciti evropski sporazum odmah i u celosti. Ovo je ispit naše generacije!Svaki Srbin na svetu ga polaže – kome ćemo se privoleti carstvu – na stranu Vuka Brankovića, Vuka Draškovića i Vuka Vučića, ili na stranu Svetog save, kneza Lazara i patrijarha Pavla“, izjavio je lider Dveri.

Obradović je rekao i da je „večeras počelo na ulicama“ i da „više nijedna policija neće moći to da zaustavi“.

„I da vidimo ko je danas spreman da prihvati bilo kakav čin kapitulacije i izdaje Kosova“, dodao je.

Obradović je rekao da „više od 80 posto građana Srbije se protivi priznanju kosovske nezavisnosti“.

„To smo mi! Mi smo na pravoj strani, mi smo većina, mi ne damo! Poruka svima je – svi na ovu stranu, svi zajedno da se suprotstavimo bilo kome kome pada na pamet da potpiše bilo šta što je suprotno našim nacionalnim interesima. Dole Vučić! Ostavka!“, izjavio je.

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica Srpske stranke Zavetnici, izjavila je prethodno na skupu u Beogradu da „nema autobusa koji danas nije zaustavljen“ na putu ka glavnom gradu, ali da ih to nije sprečilo da se okupe u velikom broju. „Nećemo odstupiti ni korak, ovo je naša borba. Hoću da vam kažem da je talas koji smo pokrenuli nezaustavljiv, nemamo više prava da odustanemo, pred pretnjama nećemo da uzmaknemo“, kazala je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare