Božić: Nastupi premijerke i Bakareca ugrožavaju bezbednost naših novinara

Vesti 25. maj 202318:07 32 komentara
N1

Nastupi Nebojše Bakareca i premijerke Ane Brnabić u Skupštini Srbije obilovali su širenjem mržnje prema TV N1 i TV Nova S i na najdirektiniji način ugrožavaju bezbednost novinara, izjavio je Igor Božić, programski direktor N1.

Podsetimo, poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec je ranije danas u Skupštini Srbije optužio televizije N1 i Nova S da su krive za „bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastanku tragedija“ poput masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Nakon Bakareca, i premijerka Srbije Ana Brnabić optužila je, govoreću u parlamentu, “tajkunske medije“ za, kako je navela, “trovanje nacije, sejanje mržnje iz minuta u minut, iz sata u sat“.

„Ovako opasne i neutemeljene optužbe su kontinuitet flagrantnog govora mržnje u kojima poslanici SNS-a i predstavnici izvršne vlasti izlažu linču naše novinare. Zbog ovih zloupotreba kojima se diskriminišu nezavisni mediji, N1 će iskoristiti sva moguća pravna sredstva kako bi zaštitio novinare i ugled. O najnovijim napadima na novinare izvestićemo sva relevantna međunarodna novinarska udruženja“, naveo je Igor Božić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare