Braća Panić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu

Vesti 28. maj 202415:17 15 komentara
Instagram/milos____panic

Braća Panić, Uroš i Miloš dovedeni su oko 14 sati u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu gde će biti saslušani, saznaje N1.

Uroš i Miloš Panić uhapšeni su prošle nedelje po poternici koju je izdao Treći osnovni sud u Beogradu, 23. februara 2024. godine, a po predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je tada za N1 u Višem sudu u Beogradu.

Tog istog dana, Treći osnovni sud u Beogradu doneo je i Rešenje o određivanju pritvora braći Panić.

Uroš i Miloš Panić uhapšeni su na beogradskom aerodromu, po povratku iz Crne Gore, a zakonski rok do kada treba da budu saslušani pred sudijom za prethodni postupak je 48 sati.

Imajući u vidu da je pravna kvalifikacija krivičnog dela za koje se sumnjiče braća Panić prekvalifikovana u trgovinu ljudima u saizvršilaštvu i posredovanje u prostituciji u saizvršilaštvu, ovaj slučaj prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Višeg suda u Beogradu.

Iz VJT je ranije za N1 rečeno da je to tužilaštvo 29. februara od Trećeg javnog tužilaštva preuzelo predmet i donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv braće Panić, Ivana Z, Vuka S, Sonje L. i Davida L. zbog sumnje da su izvršili krivična dela „trgovina ljudima u saizvršilaštvu“ i „posredovanje u vršenju prostitucije u saizvršilaštvu“.

„Do pokretanja istrage protiv navedenih osumnjičenih za krivično delo ‘trgovina ljudima’, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, došlo je nakon što je 14. februara 2024. godine po nalogu VJT u Beogradu Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio izveštaj sa podacima koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema jednoj oštećenoj. Ova oštećena je dobila status posebno osetljivog svedoka i u Višem javnom tužilaštvu je ispitana 26. marta 2024. godine“, navodi se u odgovoru Višeg javnog tužilaštva na pitanja N1.

U odgovorima Više javno tužilaštvo navodi da je, na predlog ovog tužilaštva, Viši sud u Beogradu je odredio pritvor osumnjičenom Vuku S. Ivan Z. je takođe u pritvoru, David L. je u kućnom pritvoru, dok se Sonja L. brani sa slobode.

Za krivično delo „trgovina ljudima“ zaprećena je kazna zatvora od 3 do 12 godina, a za krivično delo „posredovanje u prostituciji“ kazna zatvora od 6 meseci do pet godina i novčana kazna.

Zbog krivičnog dela „trgovina ljudima“ Više javno tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu – donelo je naredbu o sprovodjenju istrage, tokom koje pritvor može da traje do 6 meseci.

U odgovorima Višeg javnog tužilaštva navodi se i sledeće:

„Prema naredbi o sprovodjenju istrage, osumnjičeni su od neutvrđenog dana do 16. oktobra 2023. godine, po prethodnom dogovoru, dovođenjem u zabludu oštećenu vrbovali u cilju vršenja prostitucije i seksualne eksploatacije.

Osumnjičeni su u tom cilju oglasili na internet stranici “Seksi-adresar” kao i u “Halo oglasima” brojeve telefona i ponudu da – zgodne, mlade maserske muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.

Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodredjenom broju lica, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, bila je zadužena Sonja L.

Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili osumnjičeni, pri čemu im je oštećena predavala 50 odsto ostvarene zarade, dok je drugi deo zadržavala za sebe.

Takođe, sumnja se da je Vuk S. preko javnog profila na društvenoj mreži “Instragram” nudio posao u cilju zapošaljavanja novih “maserki”, nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare