Bračni par pretučen u kafani: Od obezbeđenja dobili batine, od policije skoro pa ignorisanje

Vesti 29. maj 202420:03 188 komentara

Nasilje i u kafanama. Konkretno u onoj koja u nazivu nosi epitet "gradska". Jedan bračni par tvrdi da ih je obezbeđenje lokala pretuklo, samo zato što su se zatekli na pogrešnom mestu, u pogrešno vreme. Od obezbeđenja su dobili batine, od policije skoro pa ignorisanje, bar dok nisu angažovali advokata i alarmirali medije.

Želela je Sonja samo da se sa koleginicom provede. I bio je lep provod, do fajronta. Pred polazak je krenula do toaleta u pratnji muža, koji je došao po njih. Običan izlazak postao je tada borba za preživljavanje.

„Samo znam da odjednom me je napao jedan krupan čovek, ćelavi, gurnuo me je. I tada je moj muž intervenisao, uskočio i pitao: ‘Šta se dešava, zašto je guraš’. I odjednom su nas obleteli sa svih strana. I tu je bila masa pesnica, mi smo završili na podu. Njega su, mog muža šutirali“, priča Sonja Dimitrijević.

Šutiralo ga je, tvrdi Sonja, obezbeđenje lokala koje je već započelo komešanje sa drugim gostima. Da zaštiti supruga dok je u nesvesti, legla je preko njega.

N1: Vama je razbijena arkada, polomljen Vam je nos…

„Da, imam polomljenu vilicu, imam nagnječenje čeone kosti“

N1: Podlive imate, koliko sam video na rukama…

„Da, to se tačno vidi, to je od tih palica, to jest, od tih nogara. Kad sam legla i štitila muža, oni su samo vadili iz tog šanka, gde je garderober, te nogare“, kaže.

A sve se odigralo, priča, u „Gradskoj kafani“ iz koje su ih na kraju izubijane izbacili. Policija je, tvrdi, stigla tek posle trećeg poziva.

„Kažu, oni nemaju nadležnosti ništa dalje da urade povodom toga. Ovi su se u diskoteci zaključali. Njima, kao, treba sudski nalog i ne znam šta da bi ušli u zatvoreni prostor i zato treba vremena i tako dalje“, rekla je Sonja.

Sastaviše samo službenu belešku. Krivičnu prijavu su prihvatili tek kada su Dimitrijevići angažovali advokata.

„Policijski službenici nisu hteli da lice koje su oštećeni imenovali kao izvršioca ovog krivičnog dela da procesuiraju. Da uzmu podatke o njemu. Zašto se to radi, kako se to radi, meni nije jasno“, izjavio je advokat Goran Jovandić.

Šta je preduzeto, iz MUP-a ne odgovaraju. Muškarac koji se javio na broj „Gradske kafane“ poručio je da je zadužen samo za rezervacije. Drugog sagovornika nije pronašao.

„Da sam malo manje građe, ja bih bila mrtva, da se ne lažemo. I sad ja treba da ispunim crnu hroniku? Ti ljudi su zaštićeni, iako sam ih ja identifikovala i naši svedoci, niko još ništa nije uradio“, ispričala je Sonja Dimitrijević.

I zato je odlučila da javno progovori, uprkos pretnjama koje joj, kaže, neprestano stižu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare