Brajović: Svaki glumac će okupiti više ljudi na pijaci nego Brnabić na mitingu

Vesti 26. maj 202310:56 48 komentara
N1

Glumac Voja Brajović rekao je danas da je "budalasta" izjava predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da bi glumci kojima se ne sviđa režim trebalo da "idu negde drugde da glume".

Brajović je agenciji Beta kazao da je teško komentarisati budalaste izjave koje su loše i po onoga ko ih izgovora.

„Takve izjave imaju za cilj da se javne ličnosti stave van značaja i uticaja u društvu. Oni ne razumeju da će takve izjave naići na osudu i među njihovim pristalicama. Taj gospodin bi verovatno prvo promenio glumce, a onda i narod. Ne mogu da razumem tu vrstu poriva. Ovde se radi o pokušaju da se čitava glumačka branša podeli“, ocenio je Brajović.

Dodao je da je upućivanje „nepodobnih“ glumaca da „idu negde drugde da glume“, isto kao kada bi rekli da poslanici kojima se ne dopada Skupština mogu da idu u skupštinu neke druge države.

„Kakve ima veze da li se umetnik slaže ili ne slaže s režimom. Pa zar treba da se u umetnosti delimo po osnovu političkog opredeljenja. Svaki umetnik služi svome narodu. Svakom umetniku je dat dar od boga da unapredi civilizacijski napredak i obogati duh svog naroda“, rekao je proslavljeni srpski glumac.

Na pitanje zbog čega je Srpskoj naprednoj stranci problem to što glumci učestvuju na protestima građana „Stop nasilju u Srbiji“, Brajović je rekao da će svaki istaknuti glumac okupiti na pijaci više ljudi, nego Ana Brnabić (premijerka Srbije) na mitingu.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić poručio je glumcima kojima se ne sviđa režim da „idu negde drugde da glume“.

Glišić je gostujući u četvrtak na televiziji Hepi kazao da čudi što neki glumci idu na proteste rame uz rame s onima u čije vreme se u filmove i serije ulagalo 119 puta manje nego danas.

„Neke znam lično, bili su dužni i ružni, zarađivali na kašičicu u vreme bivše vlasti, a u vreme, kako kažu ‘diktature’, snimaju po šest ili sedam serija mesečno. A ne valja vam (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, malo vam je 119 puta više ulaganja, gadna vam je država, gadan vam je režim? Pa, nemoj da glumite, idite negde drugde pa glumite“, poručio je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare