Lečić u policiji više od sedam sati davao iskaz: Bio sam na poligrafu

Vesti 26. mar 202114:03 > 23:43 66 komentara

Glumac Branislav Lečić, koga je koleginica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao, dao je u policijskoj stanici u Ulici despota Stefana u Beogradu, iskaz o ovim optužbama. On je više od sedam sati proveo u stanici, po izlasku se nije obratio novinarima, ali je kasnije dao izjavu Tanjugu u kojoj je saopštio i da više neće davati izjave medijima. Poslao je poruku i putem svog Fejsbuk profila.

On je po izlasku iz stanice ušao u automobil i otišao.

Lečić je kasnije za Tanjug izjavio da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

„Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama – policija i tužilaštvo“, rekao je Lečić, prenosi Nova.rs.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

„Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić može samo da leči, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao“, rekao je Lečić u kratkoj video poruci koju je objavio na svom Fejsbuk profilu.

Lečić je u policijsku stanicu došao pešice i u pratnji advokata.

Pojedini građani su mu pred ulazak u stanicu dobacivali pogrdne reči, a on je kratko izjavio: „Sve je ovo farsa“.

Kako je javila reporterka N1, glumac je pozvan da u svojstvu građanina da iskaz, jer ga je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je 2012. godine jedno veče odvezao u nepoznatom pravcu, silovao, a potom vratio kući.

POVEZANE VESTI

Pre izlaska pred Tužilaštvo, Branislav Lečić odlučio je da izađe pred medije, za koje tvrdi da su ga već osudili i da su doveli u pitanje njegovo ime, prezime i karijeru. U šesnaesto-minutnom video saopštenju za javnost, koje je stiglo na adrese medijskih kuća u Srbiji, Branislav Lečić kaže da sa Danijelom Štajfeld nije imao nikakav odnos, osim poslovnog. Koleginici koja ga je optužila za silovanje uputio je Lečić izvinjenje, rečima da se izvinjava i njoj i svakoj ženi koja se osetila ugroženom, potcenjenom ili poniženom njegovim slučajnim ili namernim gestom.

Za audio razgovor između njega i Danijele Štajfeld, koji je ona dostavila Tužilaštvu kao jedan od dokaza – Lečić je prethodnih dana rekao da je „uvežbavanje uloge“.

Taj razgovor je Danijela Štajfeld snimala prilikom njihovog ponovnog susreta 2016. godine, a taj susret je, kako je objasila, bio deo procesa njenog izlečenja od trauma. Uvid u celokupan snimak razovora u trajanju od 77 minuta imala je redakcija Njujork Tajmsa, a taj list navodi da „nema indicija da se radi o uvežbanom dijalogu“.

„Delovi njihovog razgovora su nerazumljivi i zagušeni bukom prostora. Ipak, nema idicija da su uvežbavali dijalog. Iako su glasovi prigušeni i razgovor često deluje prijateljski, glas Štajnfeldove postaje oštriji kada opisuje koliko je bila povređena onim što je uradio. Lečić odgovara na način koji ukazuje da on veruje da je ona pristala na ono što se desilo“, piše list.

Komentari (66)

Vidi sve komentare