Sakupljen novac za lečenje mame čiji su sinovi prodavali limunadu i igračke

Vesti 17. jun 202417:30 14 komentara
Branka Dejanović
Budi human

Branka Dejanović, 44-godišnja Beograđanka za čije su lečenje njena deca i njihovi drugari danima prodavali limunadu, proju i krofne, objavila je da je prikupljena potrebna suma.

„Dragi prijatelji, želim svima da vam se zahvalim. Novac je skupljen, idemo u Nemačku“, napisala je Branka Dejanović.

Podsetimo, ovoj ženi je pre dve godine dijagnostifikovan sarkom mekih tkiva, koji je otklanjan operacijom, hemoterapijama i zračenjenom X nožem. Međutim, prošle godine došlo je do recidiva bolesti, nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

Za njeno lečenje u Nemačkoj cela Srbija je čula nakon što su drugarice njenog sina došle na ideju da ispred škole prodaju mafine ne bi li sakupile nešto novca i pomogle.

Međutim, kada su za samo pola sata prodale sve što su donele, krenula je prava akcija. Deca su trčala u prodavnicu, pravila sokove, donosila domaće sokove od kuće…

Za dva sata sakupili su 87.000 dinara.

Povezane vesti

Otada organizovano je nekoliko humanitarnih bazara u kojima su učestvovali Brankini sinovi i njihovi drugari.

„Za dan, dva su se organizovala i ostala deca, kao i mame koje su neumorno pravile limunadu, mafine, vafle, projice… Deca su dodala igračke, i neke divne komšinice su donirale nakit koji ručno izrađuju“, rekla je Branka za N1.

Ona će lečenje nastaviti u Nemačkoj, gde bi se za nju napravila peptidna vakcina, od tkiva njenog tumora, koja pomaže imunitetu da prepozna neprijatelja i uništi ga.

„Vakcina košta 67.000 evra, sa dodatnim troškovima koje pokriva fondacija Budi human oko 80.000 evra, a sveukupno, i sa troškovima smeštaja i ishrane, između 90.000 i 100.000. Kada se uplati ovih 67.000 počinje se sa proizvodnjom koja traje tri i po do četiri meseca, i onda se odlazi 10 puta i prima iz 10 doza“, naela je tada za N1 Branka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare