Brat Olivera Ivanovića: Svedočenje Bogdanovića obiluje činjenicama

Vesti 30. mar 202218:13 > 18:18 25 komentara
KoSSev

Brat ubijenog Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović izjavio je za Kossev da svedočenje Bobana Bogdanovića o ubistvu Olivera obiluje činjenicama i zavređuje ozbiljnu pažnju, kao i da bi nadležni organi trebalo time da se ozbiljno pozabave.

Bogdanović je za KRIK rekao da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović, da je naručilac Zvonko Veselinović, a organizator Milan Radoičić.

Povezane vesti

„Ne bi trebalo tu izjavu tek tako olako odbaciti kao što neki pokušavaju, da priču anuliraju i da se ona automatski odbaci kao neupotrebljiva. Nadležni organi treba da se ozbiljno pozabave i da se mnogo od toga izrečenog preispita“, rekao je Miroslav Ivanović.

Na pitanje da li je u ovoj fazi posao MUP ili tužilaštva da se bavi Bogdanovićevim navodima, Ivanović za KoSSev kaže da je za dalje bavljenje policija morala da ima posebno ovlašćenje, ali da je posebno indikativno to što se nije oglasilo specijalno tužilaštvo, već upravo MUP.

„Ne, to nije ni približno posao policije. Zašto ne Specijalno tužilaštvo koje već ima oformljen predmet o ubistvu moga brata? Policija je mogla da se bavi, ali je moralo da ima specijalno ovlašćenje Specijalnog tužilaštva da određenu istražnu radnju obavi“, kazao je Ivanović.

S druge strane, Ivanović navodi da očekuje nastavak istrage i u sklopu kosovskih organa.

„Predmet o samom činu ubistva je otvoren i najnormalnije je da ovakvo lice treba pozvati, saslušati i ja očekujem da će oni to i uraditi“, rekao je Ivanović.

On je naveo da za njega nije uverljiv deo iskaza iz Bogdanovićevog svedočenje gde on jasno „seče vezu“ između ubistva i politike, odnosno svedoči da se kao motiv za ubistvo navode neraščišćeni poslovi sa Zvonkom Veselinovićem, i istovremeno isključuje bilo kakva uključenost predsednika Aleksandra Vučića

Miroslav Ivanović je rekao da se ne zadovoljava da vidi imena ubica, već hoće i svakoga onoga koji je tome svemu pomagao, i pre ali i posle ubistva.

„Mene može da zadovolji samo konačan cilj, a to je konačno razobličenje cele priče, ali ponavljam cele priče Oliverovog ubistva i svega onoga što se posle toga dešavalo“, naveo je Miroslav Ivanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare