Brnabić: Bespredmetno je komentarisati da li ćemo uvesti sankcije Belorusiji

Vesti 25. maj 202118:11 89 komentara
N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE) ocenila da je još uvek bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije, nakon što su 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Ramana Prataseviča.

Šefovi država i vlada EU zatražili su 24. maja uveče da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.

POVEZANE VESTI:

Brnabić je odgovarajući na pitanje RSE danas u Novom Sadu rekla da je još uvek bespredmetno komentarisati da li će se Srbija priključiti sankcijama Brisela.

Ona je rekla da će država doneti eventualnu odluku o sankcijama Belorusiji kada takav zahtev bude zvanično stigao.

“Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije, ali i naš državni interes“, izjavila je Brnabić.

Srbija održava bliske bilateralne odnose sa Belorusijom, razvija vojnu saradnju, a potpisnik je i bilateralnog sporazuma sa Belorusijom koji podrazumeva uzajmno isporučivanje građana, podseća RSE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare