Brnabić: Cilj nam je da tokom francuskog predsedavanja EU otvorimo klaster 3

Vesti 02. feb 202218:17 6 komentara
PJER KOSAR, EMANUEL ZIOFRE, ANA BRNABIC
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o prioritetima francuskog predsedavanja Evropskoj uniji, jačanju demokratskih institucija i vladavini prava i uticaju Srbije na stabilnost i perspektivu Zapadnog Balkana, i istakla da nam je cilj da tokom francuskog predsedavanja otvorimo klaster 3.

Brnabić je istakla da je Srbija je posvećena daljoj reformi pravosuđa i primeni rezultata referenduma o ustavnom promenama, ali i sveukupnoj vladavini prava, unapređenju izbornih uslova, slobodi medija i sigurnosti novinara, navodi se u saopštenju Vlade.

Kada je reč o ekonomskim i privrednim odnosima, predsednica Vlade je konstatovala da se Francuska može svrstati u red značajnih političkih i ekonomskih partnera i da je na listi 10 najvećih investitora u srpsku privredu koja je uspela da privuče oko 80 odsto francuskih investicija u regionu.

Srbija je, takođe, posvećena razvoju sigurnosti i stabilnosti Zapadnog Balkana i to je i njen interes, naglasila je predsednica vlade.

Francuska će organizovati konferenciju o Zapadnom Balkanu

Ambasador Košar je rekao da Francuska tokom predsedavanja planira da organizuje konferenciju o Zapadnom Balkanu, tokom koje će podržati produbljivanje konkretnih projekata saradnje, posebno u cilju negovanja regionalne saradnje i stabilnosti.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ambasador Evropske unije Emanuel Žiofre.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare