Brnabić: Danas ću odgovoriti listi Srbija protiv nasilja, izbori u Beogradu sigurno 2. juna

Vesti 15. apr 202410:09 29 komentara
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će tokom dana odgovoriti listi Srbija protiv nasilja (SPN) na njihove zahteve iskazane u dopisu upućenom joj u petak, kojim se "bavila na najozbiljniji način", a tiču se redosleda primene preporuka ODIHR.

„Opozicija nas drži u ludilu lokalnih izbora“, rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je osnovni predlog SPN da se sada obustave sve izborne radnje za Beograd, „da praktično promenimo Zakon o lokalnoj samoupravi, da ima retroaktivno dejstvo, da bude puj-pike ne važi, i da se oni odlože do daljeg“.

„To je protivustavno i apsolutno nemoguće. Neshvatljivo. To je kao sprdnja sa ovom državom i svim njenim građanima“, ocenila je ona.

Brnabić je ponovila da će izbori u Beogradu biti sigurno 2. juna, a da se za one u ostalih šezdesetak opština, predviđene za jul ili avgust, može razgovarati sa opozicijom o odlaganju za septembar ili oktobar, kako bi se uspele primeniti sve preporuke ODIHR.

Ona je naglasila da bi, kada bi se prihvatio zahtev opozicije i odložili izbori u Beogradu, što bi bilo kršenje zakona i Ustava, onda bi oni, kao i u ostalim opštinama i gradovima, bili u novembru ili decembru, možda početkom 2025. godine, što bi bilo loše po građane, jer bi značilo da grad ima privremeno finansiranje godinu i po.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare