Premijerka demantuje paore: Oni su predložili pet medija, mi smo rekli – „ili svi ili niko“

Vesti 26. nov 202318:24 112 komentara

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Kisaču, posle sastanka sa predstavnicima poljoprivrednika, na pitanje novinara ko joj je dao mandat da određuje koji novinari mogu da prisustvuju sastanku a koji ne, a povodom jučerašnje odluke paora, na iniciranje vlade, da novinarima N1, Nove S i 021 iz Novog Sada bude onemogućeno da prisustvuju, rekla je da joj niko nije dao kapacitet, "niko me ništa nije pitao što se toga tiče".

„Što se mene tiče, sastanci su ili zatvoreni za javnost pa imamo izjave za medije posle, ili imamo saopštenja ili izjave za medije, ili su otvoreni za javnost i tada su svi mediji pozvani bez izuteka“, poručila je Brnabić na konferenciji za novinare.

Povezane vesti

Dodala je da ona nije „Dragan Đilas da određujem ko je novinar, a ko nije, ko je medij, a ko nije, i uvek sam na sve svoje događaje pozivala sve medije“.

Aludirajući još jednom na političare aktuelne opozicije, kazala je da su „to jedini političari koji daju sebi za pravo da odrede ko su novinari, ko su mediji, ja nisam takva, mi u SNS nismo takvi, uvek pozivamo sve medije“.

Na konstataciju da je ipak bio prisutan jedan novinar, ona je navela da je to novinar Agro biznisa „za koga su udruženja tražila da bude tu, on je vodio zapisnik, nije izveštavao“.

Na pitanje novinarke N1 da prokomentariše to što su poljoprivrednici našoj redakciji rekli da je vlada predložila a većina poljoprivrednika odlučila da na sastanku ne budu novinari United medije, ona je istakla da nije rekla da neće da čuje za medije UM.

„To nema nikakve veze sa United medijom. Rekli smo ili svi mediji ili niko, nismo od sastanka hteli da pravimo rijaliti, hteli smo da razgovaramo. Ako su oni hteli da u smislu transparentnosti bude otvoreno za medije, ja sam rekla onda može za sve“, kazala je Brnabić.

Dodala je da odstranjivanje medija UM ne bi „bilo u skladu sa onim što smo svih ovih godina mi iz vlade pokazivali, a to je da ste pozvani na sve događaje i da možete da pitate šta god želite“.

„Oni (poljoprivrednici) su predložili predstavnike pet medija, mi smo rekli ne može, mogu da idu ili svi ili niko“, poručila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare