Brnabić: Đilas u Vašingtonu lobira čak i za sankcije Srbiji

Vesti 08. nov 202110:27 > 10:2852 komentara
Tanjug/ Tara Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u Vašingtonu krenuo u izbornu kampanju "od vrata do vrata" i odatle lobira čak i za sankcije Srbiji, samo da bi se vratio na vlast.

Ovo je početak izborne kampanje, to mi je prva stvar pala na pamet kada sam pročitala Đilasov intervju za Glas Amerike, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Povezano:

Đilas je krenuo u kampanju u Vašingtonu, obišao sve koje je mogao da obiđe, ocenila je ona, uverena da je uloženo mnogo novca u tu kampanju.

Brnabić ne veruje da se Đilas video sa bilo kojim kongresmenima bez jednog dinara ili dolara.

Onda su „platili još malo“ da se napiše onakvo pismo, dodala je ona, aludirajući na pismo američkih kongresmena predsedniku SAD Džozefu Bajdenu o stanju demokratije u Srbiji i predlogu da se uvedu sankcije.

Oni napišu onakvo pismo, a onda vi to prenesite svojom medijskom mašinerijom, dnevnim novinama, nedeljnicima i svojim televizijama, što onda prenesu Đilasovi i Šolakovi mediji u regionu, smatra Brnabić.

„Rašković Ivić govori kao Kurti, poklapaju im se politike“

Premijerka je izjavila da je potpredsednica Narodne stranke (NS) Sanda Rašković Ivić pokazala „veliko poklapanje“ u politici sa kosovskim premijerom Aljbinom Kuritijem, pošto je vlast u Srbiji uporedila sa fašizmom i Nemačkom ’30-tih godina.

„Znamo sa kakvim je oduševljenjem on (Kurti) dočekan ovde kada je došao na vlast od dela opozicije predvodjene (Draganom) Đilasom ili (Vukom) Jeremićem, to su bile salve pohvala ne njegov račun“, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je govoreći o napadima vlasti na Zdravka Ponoša posle navoda u medijima da će potencijalno biti predsednički kandidat opozicije, istakla da je to više nego „strašno i skandalozno“.

„Ovo što smo mogli da vidimo jako liči na Nemačku ’30-tih godina, ovo je čist fašizam. Meni je teško da ovo kažem, ali ja moram to da nazovem pravim imenom. Hajka i huškanje zaista liči na ono što je radio Hitlerov režim“, ocenila je Rašković Ivić za list Danas.

Komentari

Vaš komentar