Brnabić: Država ulaže velika sredstva u zdravstvo, ali treba povećati efikasnost

Vesti 30. mar 202317:05 15 komentara
TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na sednici Koordinacionog tela za digitalizaciju u zdravstvenom sistemu ukazala na neophodnost što bržeg unapređenja tog sistema, saopštila je Vlada Srbije.

Rekla je da će uspostavljanjem jedinstvenog informacionog sistema u zdravstvu biti omogućeno da se objedine svi podaci koji će omogućiti da tačne i kompletne informacije budu u jedinstvenoj bazi podataka: o lečenju svakog pacijenta, retkim bolestima, broju zdravstvenih radnika, specijalizacijama, opremi, lekovima, listi čekanja…

Brnabić je kazala da država ulaže velika sredstva u zdravstvo, ali „treba povećati transparentnost i efikasnost kako bi se videli rezultati tih ulaganja, a građani osetili dobrobit“.

Time će se i olakšati rad zdravstvenim radnicima i pomoći pacijentima u lečenju.

Dodala je da treba da se radi i na povećanju bezbednosti podataka.

Vlada je dodala da je Koordinaciono telo formirano imajući u vidu kompleksnost zdravstenog sistema koji zahteva multisektorski pristup.

Na sednici su bili i ministarke zdravlja, kao i nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Danica Grujičić i Jelena Begović, i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i predstavnici zdravstvenih ustanova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare