Brnabić: Funkcija ili članska karta neće nikog zaštititi u slučaju Belivuk

Vesti 31. jul 202111:16 > 11:4062 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, odgovarajući na pitanje da li će u istrazi protiv optuženog Veljka Belivuka doći do podataka da li je imao podršku državnih struktura, kako očekuje od nadležnih institucija da rade svoj posao, podsećajući na stav Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke da nema zaštićenih.

„Bilo koja funkcija ili članska karta neće nikog zaštititi“, rekla je Brnabić novinarima u Drugom opštinskom sudu.

Povezane vesti

Ona je konstatovala i da je „jadan taj međupartijski dijalog ako zavisi od Veljka Belivuka“, uz ocenu da je sramno to što rade pojedini predstavnici opozicije i mediji koji su indirektno ili direktno pod uticajem nekih opozicionih lidera ili su u direktnom vlasništvu.

Mislim da je, kada dostignete tu bezidejnost i osećate da ste bespomoćni u političkom smislu, da vam je izvor informacije Belivuk ili Marko Miljković, krajnje je vreme da iz politike izađete, poručila je ona.

„Građani, sigurna sam, vide o čemu se radi, popularnost im dodatno opada, a poverenje Aleksandru Vučiću dodatno raste, jer narod prepoznaje šta je laž, a šta su rezultati“, navela je Brnabić.

Ona je naglasila da je Vučić, objavom rata protiv organizovanog kriminala, stavio glavu u torbu, „svoju, svoje porodice, najbližih saradnika“.

Odgovarajući na pitanje o Geoksu, Brnabić je istakla da je Vučić najavio da će 15. septembra posetiti Vranje i predstaviti neko rešenje.

Nisam sigurna da smo rekli da ćemo do tada imati novog investitora, navela je Brnabić i naglasila da je jasna poruka radnicima u Geoksu da ih vlada i predsednik neće ostaviti na cedilu.

Od 2012. godine do kraja 2020. godine otvoreno 670.000 novih radnih mesta, ne verujem da su baš sve bili članovi SNS, rekla je Brnabić na pitanje o strahu radnika iz Geoksa da će u slučaju dolaska novog investitora u Vranje biti zaposleni članovi vladajuće stranke.

Brnabić je, govoreći o gubitku sertifikata za Jat tehniku, naglasila je Avioprajm, koja je kupila tehniku, jedna od najboljih evropskim kompanija, sa kojom se uskoro imati sastanak.

2Mogu da se sastanem sa sindikatima i verujem da će sve biti u redu“, rekla je ona i istakla da je Jat tehnika godinama propadala, a sada pregovaraju sa Vansijem da uz dodatnu pistu servisiraju širokotrupne avione.

Komentari

Vaš komentar