Brnabić: Hvala službama bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića

Vesti 08. nov 202221:14 181 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je posle izjava osumnjičenog za više ubistava Veljka Belivuka jasno da je njegov klan bio "spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji" i da je njihov najveći protivnik predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Hvala našim službama bezbednosti koje su sprečile atentat na predsednika Srbije kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van domašaja naših službi“, poručila je Brnabić na Tviteru.

Ona je dodala da se konačno čulo priznanje „od onih koji su planirali napad na srce države“ i da je pitanje da li će se čuti „makar jedno ‘izvini’ svih onih koji su ismevali saznanja službi“.

U Specijalnom sudu u Beogradu u utorak je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela, izlaganjem optuženog Srđana Lalića, koji ima status okrivljenog saradnika, jer je pre tri i po meseca sklopio sporazum sa tužilaštvom o saradnji.

Suđenje je pratila reporterka N1 Ana Novaković:

Lalić je opisivao do najsitnijih detalja na koji način su on i drugi optuženi u ovom postupku izvršavali ubistva. Govorio je i kako su od kavačkog klana nabavljali drogu, kako su nabavljali i kupovali oružje.

Prema njegovim tvrdnjama, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na predsednika Vučića, posebno nakon „Vučićeve objave rata mafiji“. Na to je u boksu za optužene usledila burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smejali.

Komentari (181)

Vidi sve komentare