Brnabić: Na Kablaru će biti izgrađen vidikovac – „atrakcija u skladu s prirodom“

Vesti 04. okt 202314:31 12 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će na planini Kablar biti izgrađen vidikovac od 377 kvadratnih metara kao deo "plana razvoja Ovčarsko - Kablarske klisure".

Brnabić je na planini Kablar gde počinje izgradnja betonsko-staklenog vidikovca umesto drvenog do kojeg vodi uobičajena planinarska staza, rekla novinarima da se „u Ovčarsko – Kablarsku klisuru nije ulagalo 60 i kusur godina“.

„Sada smo napravili auto-put do Čačka i završavamo auto-put do Požege. Izmešamo saobraćaj iz Ovčarsko-kablarske klisure, da je vratimo ljudima“, rekla je Brnabić.

Ocenila je da je vidikovac biti „atrakcija potpuno u skladu s prirodom“.

Poslanik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas za televiziju N1 da je na Kablaru došlo do sukoba policije i ekoloških aktivista koji se protive izgradnji vidikovca zbog kojeg će biti posečen veliki deo šume, a vrh planine spušten i poravnat.

On je podsetio da je Kablar zaštićeno područje gde aktivisti udruženja „Sačuvajmo Kablar“ nedeljama pokušavaju da spreče seču šume za prilazni put budućem vidikovcu i parking.

Pogledajte i:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare