Brnabić: Na sastanku sa opozicijom dogovorena jedna radna grupa, druga nije

Vesti 26. apr 202417:28 8 komentara
TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić je posle sastanka sa poslanicima opozicije i civilnog društva saopštila da je dogovoreno formiranje Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, ali da nije postignuta saglasnot o Radnoj grupi za uvid, reviziju i kontrolu biračkog spiska.

Tema današnjeg sastanka predsednice Skupštine i poslanika bila su obrazovanja radnih tela za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju biračkog spiska.

Kako je navedeno iz kabineta Brnabić, sastanak je trajao skoro dva sata, i na njemu je postignut dogovor u vezi sa formiranjem Radne grupe za unapređenje izbornog procesa, odnosno ispunjenjem preporuka ODIHR-a.

„Na zahtev poslanika opozicije, tom radnom grupom predsedavaće predstavnici civilnog društva i njeno obrazovanje dogovoreno je za ponedeljak, 29. april. Sednica nadležnog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo je sazvana za ponedeljak u 12 časova“, navodi se u saopštenju Brnabić.

Kada je u pitanju Radna grupe za uvid, reviziju i kontrolu biračkog spiska, o njenom formiranju nije postignuta suglasnost.

„Poslanici vladajuće većine predložili su, zarad efikasnosti, formiranje radnog tela, koje bi moglo odmah da počne sa radom. Na izričit zahtev narodnih poslanika iz redova opozicije i predstavnika organizacija civilnog društva, taj predlog nije prihvaćen. Predsednica Narodne skupštine je, nakon duže rasprave, prihvatila predlog opozicije i organizacija civilnog društva za obrazovanje komisije od strane Narodne skupštine, uz prethodne izmene i dopune odgovarajućih zakona“, saopštila je Brnabić.

Današnjem sastanku su prisustvovali predstavnici poslaničkih grupa Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Narodni pokret Srbije – Novo lice Srbije, Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Zeleno – levi front, Ne davimo Beograd, Mi – Glas iz naroda, PUPS – solidarnost i pravda, Socijaldemokratska partija Srbije, PS-NSS-USS-RS, Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija, Ekološki ustanak, kao i predstavnici organizacija civilnog društva CRTA, Transparentnost Srbija i CeSID.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare