Brnabić: Nadam se dogovoru pre 21. novembra, Srbi sa Kosova ne traže mnogo

Vesti 15. nov 202213:30 21 komentara

Srbi sa Kosova ne traže mnogo, oni samo traže poštovanje Briselskog sporazuma, poručila je premijerka Ana Brnabić i dodala da je saglasna sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom da 21. novembar ne bi trebalo dočekati bez dogovora.

Pročitajte još:

„Ne mogu naši evropski partneri i naši partneri u SAD više da tolerišu jednostrano kršenje svih sporazuma koji su potpisani i ja se nadam da će svakako doći do dogovora“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da Srbi samo traže da Priština krene u implementaciju Briselskog sporazuma, potpisanog 2013. godine, koji garantuje EU, da se poštuju svi sporazumi koji se tiču tablica, a koji su potpisani ranije.

Dodala je da nije sigurna šta će se dešavati od nedelje u ponoć, ali da Srbija ima mnogo toga da izgubi imajući u vidu koliko je ekonomski napredovala.

„Koliko smo naporno radili na tome da izgradimo Srbiju, ovako kao što jesmo poslednjih godina, a onda vas Priština i Kurti vrate da rešavate neke stvari, koje su već rešene“, konstatovala je Brnabić i dodala da svi računaju da će Srbija uvek biti fleksibilna i tolerantna preko svake mere.

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovala je u Singapuru na Blumbergovoj konferenciji Nove ekonomije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare