Brnabić: Naravno da me je pogodilo ono što je Nikanor govorio

Vesti 16. avg 202210:21 > 12:11 53 komentara
N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da su je pogodili delovi govora vladike banatskog Nikanora, koji je anatemisao nju i sve koji će učestvovati na manifestaciji Evroprajd u Beogradu.

„Da li me je pogodilo nešto od toga, pa jeste, naravno. Kada god vam neko pomene dete, to je ja mislim za svaku osobu kao užaren štap u oko. Da li me je pogodilo da neko za moje babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda – naravno, užasno me pogodilo, ljudski“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je kazala da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedan od osnovnih stubova srpskog društva i naroda, i naglasila da „nikada nijednu reč protiv SPC neće reći“.

Brnabić je naglasila da to ipak „nije bitno“ u ovom trenutku, naglašavajući da je „potrebna stabilnost, a ne da se svađamo“.

„Mi ovde moramo da se borimo za našu Srbiju. U ovom trenutku da damo svu podršku predsedniku (Aleksandru) Vučiću da se izbori tamo (u Briselu) i da obezbedi da i dalje imamo mir. Sve ostalo nije važno“, navela je premijerka.

Izvor: Pink

Rame uz rame sa Vučićem i ubuduće

Premijerka Ana Brnabić rekla je da joj je bila čast da više od pet godina bude na čelu Vlade Srbije i najavila da će sigurno i ubuduće raditi „rame uz rame“ sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

Brnabić je na TV Pink zahvalila Vučiću na poverenju da nju i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića predloži za kandidate za mandatara buduće vlade.

„Miloš Vučević je moj prijatelj, moj kolega i fenomenalan čovek. I ako on bude predsednik vlade, mi smo vlada u bezbednim rukama i ja ću učiniti sve da mu pomognem sa svim što mogu“, rekla je Brnabić.

Ocenila je da Srbiji treba „jaka vlada, srpska vlada“ i dodala da je sigurna da će biti upravo takva.

„Biću na raspolaganju Milošu (Vučeviću), ako Miloš treba da vodi vladu, da mu pomognem sa svim što mu treba“, ponovila je Brnabić.

Vladika Nikanor je u svojoj besedi prokleo premijerku Anu Brnabić i rekao da bi protiv pripadnika LGBT zajednice upotrebio oružje da ga ima.

Predsednik Vučić kazao je da je Nikanor takvim govorom izvređao sebe i unizio Srpsku pravoslavnu crkvu.

Komentari (53)

Vidi sve komentare