Brnabić: Nema „karantin turizma“, jasne procedure kako može da se uđe u Srbiju

Vesti 07. jul 202114:50 > 15:18 21 komentara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da u Srbiji ne postoji tzv. karantin turizam, ističući da postoje jasne procedure za ulazak u zemlju i zamolila medije da ne šire neistine o toj temi.

„Ne postoji karantin turizam u Srbiji, već samo pravila, procedure i standardi i o tome ne možemo da odlučujemo koji državlljanin iz koje zemlje je dobrodošao, a ko nije i za koga je Srbija zatvorena, a za koga nije“, kazala je Brnabić, zamoljena da prokomentariše veliki priliv ljudi iz Indije i drugih zemalja, koji koriste bezvizni režim i poziciju Srbije na zelenoj karti.

Naglasila je da Srbija ima jasne procedure i da se zna ko može da uđe u zemlju, a uslovi su da je neko vakcinisan i da država priznaje te vakcine.

„Ako neko nije vakcinisan ili mi ne priznajemo te vakcine, onda mora da se poseduje PCR test star 48 sati, a uveli smo još dodatne procedure za one koji dolaze iz područja koja su u ovom trenutku rizičnija, pa za njih dodatno radimo PCR testove kada slete. Mislim tu, pre svega, na putnike iz Indije. Dakle, ne postoji karantnin turizam“, precizirala je Brnabić.

Zamolila je medije da ne šire takve vesti i dodala da to onda strani mediji prenose i koriste da bi napadali Srbiju.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare