Brnabić: Nije bilo politike u pozivu građanima regiona da se vakcinišu

Vesti 29. mar 202108:47 > 12:22 34 komentara
N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je iz Srbije u region poslata najlepša slika o solidarnosti vakcinisanjem građana drugih država i da će svi biti pozvani da dođu na revakcinaciju.

„Nije bilo nikakve politike u tom pozivu da dođu, niti je bilo politike u njihovom dolasku“, rekla rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je rekla da je „najsimpatičinija slika bila kada su na vakcinisanje u Beograd došle stjuardese u uniformama albanske avio kompanije“, koja je obišla čitav region.

Povezane vesti:

„Verovali su svi koji su došli u Srbiju, imali su u nas poverenje i hvala im“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je procenjeno da će Srbija morati da uništi 20.000-25.000 vakcina AstraZeneka, jer im početkom aprila ističe rok, i dodala da Srbija nije htela tako nešto da uradi, već da pomogne i regionu tako da je pozvala i građane drugih država na vakcinaciju.

„Drago mi je da smo bili solidarni i ne samo sada već i kad je Aleksandar Vučić nosio drugim državama vakcine“, rekla je Brnabić.

Izvor: TV Hepi

Nema sednice Kriznog štaba

Premijerka Brnabić kaže da za danas nije zakazana sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa i da su takve najave spekulacije, već će najverovatnije zasedati sutra ili prekosutra.

„Epidemiološka situacija je teška, ali nas spašava vakcinacija“, rekla je Brnabić, navodeći da u aprilu treba da stigne još 1,7 milona vakcina.

Ona je rekla da Srbija troši enormne sume novca za nabavku vakcina, jer ih plaća, kao i da ona vodi računa o zdravlju građana, ali i ekonomiji.

„Zato je potreban naći najbolji balans“, naglasila je Brnabić i dodala da kakve god mere donesu čuju se kritike u delu javnosti.

Posebno je zahvalila lekarima i zaključila da se zajedno sa Kriznim štabom odlično bore protiv korone.

Govoreći o narednoj sednici Kriznog štaba, ona je navela da će razgovarati o otvaranju bašti restorana i kafića.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare