Brnabić: Nije fer što je Mihajlović govorila za medij koji najgore napada Vučića

Vesti 02. jun 202210:21 > 14:07 58 komentara
ANA BRNABIĆ i Zorana Mihajlović
Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da "nije fer i nije ljudski" što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović dala intervju za Nova, za kako ona misli "medij direktno u vlasništvu Dragana Đilasa", za "medij koji najgore govori počitav da o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici".

„Nije fer prema onome kome taj medij najgore govori svaki dan i po čitav bogovetni dan, i ne samo o njemu lično već i o njegovoj porodoci. O mediju koji je njegovu decu i njegovog starijeg sina nazivao kriminalcem, povezivao sa mafijaškim klanovima. Jednostavno mislim da nije fer prema tom čoveku. Jeste par ekselans pitanje za stranku, ja ću na stranačkim organima pričati o tome, mislim da neke stvari jesu crvene linije i da jednostavno nisu ljudske“, rekla je premijerka.

Ona je navela i da „neće da se folira“ pa da kaže kako nema sukoba u Vladi.

„Vlada je tim i da iskoristim taj socijalistički termin, radni kolektiv, kao bilo koji drugi i naravno da postoje čarke, rasprave, različita mišljenja. I mislim da je to dobro. Samo kada ljudi imaju različita mišljenja i sučele ta različita mišljenja, od toga može da nastane neko bolje rešenje. Ali te stvari su za Vladu i moraju da budu iza zatvorenih vrata ili na sastancima koje donesemo na Vladi“, rekla je Brnabić.

Ali, kako je rekla, ovo nije nepoštovanje vlade, „ovo je čini mi se više nepoštovanje i nefer odnos prema predsedniku stranke i države, i porodice koja je uvek na tapetu tog medija“.

Ona je rekla da svako „ko je mislio da pomoć ambasada i ambasadora ili bilo koje strane države može da pomogne u kadriranju da se nađe na mestu ministra, direktora nekog javnog preduzeća – taj se automatski diskvalifikao, a oni drugi – to su oni koji se preporučuju preko medija“.

Ona je naglasila i da je „glupost“ kada neki spočitavaju SNS da koči formiranje Skupštine Srbije i Vlade, navodeći da je to posledica novih izbornih pravila koje je tražila opozicija, pa se još čekaju konačni rezultati parlamentarnih izbora.

Mihajlović je za Nova S juče govorila kako bi, prema njenom mišljenju, trebalo da izgleda nova vlada.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare