Brnabić o Linglongu: Sve institucije rade svoj posao, da ne politizujemo

Vesti 19. nov 202114:04 > 14:0850 komentara

Institucije rade svoj posao, nemojte da politizujemo, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, reagujući tek posle sedam dana od kad je javnost saznala za loše uslove vijetnamskih radnika na gradilištu fabrike Linglong.

„Imaću u narednim danima sastanak sa svim resornim ministarstvima, pozvaću ljude iz kompanije da vidim o čemu se radi i rešićemo sve probleme koji postoje. U ovom trenutku sve institucije rade svoj posao, samo da ne politizujemo i da ne širimo ni poluinformacije ni lažne informacije. Da pokušamo da pokažemo svim stranim i domaćim investitorima i svim radnicima da u Srbiji moraju da se poštuju zakoni“, poručila je Brnabić.

Povezane vesti

Gledaćemo, dodaje premijerka, „kako da zaštitimo i investicioni, privredni ambijent u Srbiji“.

„Zato što svi zajedno moramo da nastavimo da rastemo, da jačamo, da se borimo oko investicija kako bi plate nastavile da rastu na jedan održivi način i da ne padamo na te provokacije“, rekla je Brnabić.

Dodala je da radnici, odakle god da dolaze, moraju da budu zaštićeni po svim zakonima Srbije.

„Ali ne bih direktno, odmah i bez dodatnih informacija prebacivala nikakvu odgovornost na Linglong, da bude potpuno jasno. Ne bežim od toga da je bilo nekih grešaka, videću sa njima. Samo da raščistimo ovo i da ne politizujemo“, istakla je Brnabić.

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo je izjavila ranije danas da ambasada od svih kineskih kompanija zahteva da se pridržavaju zakona i propisa Srbije i da sa radnicima postupaju u skladu sa ugovorom.

Komentari

Vaš komentar