Brnabić o štampanju „Nove“: Ovo je slobodna zemlja, ne znam šta mogu da učinim

Vesti 29. apr 202110:31 > 14:41 100 komentara

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Srbija "slobodna zemlja i da ona ne kontroliše štamparije i ne zna šta može da učini" da neka štamparija prihvati da štampa dnevni list Nova.

„Zaista ne znam šta mogu tim povodom, imate toliko štamparija, dogovorite se sa njima, ne znam u čemu je problem verujte“, rekla je Brnabić na ispraćaju novog aviona Er Srbije na liniji za Njujork.

Ona je rekla da „možda su ponudili cenu koju Nova S nije htela da prihvati, možda je bilo trista stvari“.

Povezane vesti

„Ovo je slobodna zemlja i slobodno tržište, nije planska ekonomija u kojoj premijer može bilo kome bilo šta da naredi“, rekla je Brnabić.

Podsetimo, direktor i glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izjavio je u emisiji „Persona non grata“ da dnevni list „Nova“ nijedna štamparija neće da štampa.

Kako je saopštila kompanija United Media, „dva meseca su trajali pregovori sa kompanijama čija je osnovna delatnost štampanje novina i magazina“.

„Politika, Borba, Ringier Aksel Springer, Color Press, Grafoprodukt, uz različita objašnjenja, nisu prihvatili novi posao“, navode iz UM i dodaju: „Od ćutanja, rečenice da nemaju kapaciteta za taj posao, preko trenutno pokvarenih mašina nizali su se izgovori zašto ne žele, a retki su oni koji su otvoreno izgovorili da se plaše reakcije vlasti“.

„Da li je moguće da Ringier kao ‘najveća i najmodernija štamparija u Srbiji’, kako se sami predstavljaju, pored štampanja novina Blic, Kurir, Informer, Srpski telegraf i Objektiv nema kapacitet da štampa i novine ‘Nova’ ili je možda veći problem uređivačka politika koja se u ovom slučaju razlikuje“, pitala je United Media.

U okviru United Medie posluje i N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare