Brnabić o zakonu o policiji: Sa civilnim društvom razjasniti svaku nedoumicu

Vesti 27. dec 202214:42 10 komentara

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da želi sa organizacijama civilnog društva da razjasni svaku nedoumicu u vezi sa Nacrtom zakona o unutrašnjim poslovima kako bi izbegla bilo kakvu potencijalnu politizaciju oko nečega što je izuzetno važno.

„Kada čujem predstavnike opozicije da kažu kako će ovaj zakon da omogući da iz dronova mrežama hvataju ljude po ulicama, onda vam to dovoljno govori o tome koliko su ti ljudi ozbiljni, koliko su te kritike kredibilne i o čemu se tu zapravo radi“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Povezana vest

Brnabić je najavila da će već 16. januara imati veliki sastanak sa organizacijama civilnog društva.

„Gde ćemo ići član po član pa da vidimo o čemu se radi, ako treba nešto da se ispravi – da se ispravi“, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da „ne vidi problema“ u Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima.

„Ako govorimo o biometrijskoj obradi podataka Nacrtom je jasno definisano u kojim slučajevima to sme, kako sme, da li to sme policija sama ili ne, a ne sme i o tome da je to stvar koja postoji u sličnim zakonima u okviru Evropske unije tako da ćemo zamoliti i partnere iz Evropske unije da podela sa nama najbolja iskustva i najbolju praksu“, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da se odlukom da se povuče Nacrt iz procedure izašlo u susret zahtevima organizacija civilnog društva, a ne političkih oponenata.

„Sa političkim oponentima ovakvim kavi su u ovom trenutku ne možete da se dogovorite ni oko čega“, rekla je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare