Brnabić Obradoviću: Kada će Dveri vratiti novac koji su dobijale do 2011. godine

Vesti 05. dec 202215:10 9 komentara
N1

Šef poslaničke grupe pokreta Dveri Boško Obradović zapitao je u skupštinskoj raspravi premijerku Anu Brnabić kada će bivši direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić svojom imovinom nadoknaditi štetu koju je naneo tom javnom preduzeću, a ona je uzvratila kontrapitanjem kada će on vratiti pare koje su Dveri dobijale do 2011. godine.

Povezane vesti

Kada ćete vratiti pare koje su iz kopova „Kolubara“, dela EPS, davane Dverima, rekla je Brnabić i navela dva primera kada je zvaničnim odlukama tadašnjeg rukovodstva kopova Dverima uplaćen novac – u aprilu 2008. milion dinara za „finansiranje tekućih troškova“, a u maju 1,7 miliona za organizovanje rasprave o Evropskoj uniji.

Kada ćete uplatiti EPS 2,7 miliona dinara, plus zatezne kamate. Finansirali su vas građani Srbije preko EPS, rekla je Brnabić i poručila Obradoviću da može nešto spočitavati nekom tek kad vrati taj novac.

Obradović je ukazao i da je u završnom računu budžeta za 2021. godinu navedeno da je plaćeno 150 miliona evra za sudske troškove i penale, za šta su krivi predstavnici države.

On je u raspravi o budžetu istakao da je trebalo videti koje su stvari prioritet, jer živimo u vremenu poskupljena svega za 50 odsto, a od Nove godine slede i veće cene struje i gasa, što će dodatno povećati inflaciju.

Obradović je upitao da li treba graditi, u ovakvoj situaciji, autoput Niš – Merdare, ili nacionalni i niz lokalnih stadiona.

Ljudi umiru od zagađenja vazduha, a vi se bavite veštačkom inteligencijom, naglasio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare