Brnabić opravdava intervju: Ako je i delić onoga što je Koluvija rekao istina…

Vesti 05. okt 202116:40 9 komentara
Ana Brnabić, Krizni štab
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Na pitanje N1 da li podržava mešanje političara u odluke suda, kao što je to u slučaju Jovanjice i intervjua poslanika Vladimira Đukanovića sa optuženim Predragom Koluvijom, premijerka Ana Brnabić kaže da je "zanimljiv tajming za to pitanje" jer je o tome niko nije pitao kad su se Marinika Tepić i Miroslav Aleksić "mešali u odluke suda", ali je navela: "Ako je istina i ako makar delić istine postoji u tome što je pričao Predrag Koluvija, onda mislim da je jedini način da javnost shvati šta se dešavalo ovaj koji je uradio Đukanović". Kaže da to ne može da utiče ni na koji način na istragu, jer je ona završena.

Povezano:

„Zanimljiv mi je tajming, kako me to niste pitali kada se Marinika Tepić i Miki Aleksić mešali u odluke suda, kako je tada moglo mešanje politčara u odluke suda, da se vrši pritisak, čime je čovek bio de fakto osuđen po nekim medijima ili prema tim političarima? A danas me pitate što je jedan narodni poslanik pitao tog čoveka nešto, u vreme kada je završena istraga. A imali ste potpuno drugi strandard u vreme istrage za mnogo gnusnije i opasnije zločine u klanu Veljka Belivuka, kada je bilo u redu da jedan istraživački medij objavi svedočenje, usred istrage ili na početku istrage, koje je poverljivo zato što bi ugrozilo istragu. I onda ste imali čitav niz političara koji su to samo sačekali da bi komentarisali to svedočenje, koje je poverljivo, zato što bi ugrozilo istragu i koji su time direktno uticali na odluke suda… Kako imamo odjednom tu veliku zabrinutost oko mešanja političara u pravosuđe, po jednom predmetu, gde dve i po godine puštamo političare da svaki dan pričaju o tome, imaju pres konferencije o tome“, rekla je premijerka.

Mislim da nije u redu da se bilo ko meša u pravosuđe, naročito tokom istrage, navela je Brnabić, dodajući da ona veruje u institucije. Tvrdi da nema različit stav u odnosu na različite slučajeve i u odnosu na različite političare.

„Ni na koji način ovaj slučaj ne može da utiče na istragu, jer je ona davno završena… Ako je istina i ako makar delić istine postoji u tome što je pričao Predrag Koluvija, onda mislim da je jedini način da javnost shvati šta se dešavalo je ovaj koji je uradio Đukanović. Zato što je onda postojala kriminalna organizacija, duboko ugrađena u državne organe, koja je vršila direktni pritisak na život jednog čoveka, da bi optužio Andreja Vučića (brata Aleksandra Vučića) za jedno krivično delo, da bi Andrej Vučić otišao u zatvor i da bi tako srušio Aleksandra Vučića, što je državni udar“, rekla je i ponovila da „ovo ne može nikako da utiče“.

Za vaše medije, kaže premijerka, taj čovek (Koluvija) je osuđen. Njega ne možete ni da oslobodite, zamislite da se to dogodi  – biće oslobodio ga sud zbog političke odluke, dodala je. Navela je da njoj to nije u redu, „jer to nije pravna država“.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare