Brnabić: Paralelna struktura u MUP htela da iskoristi Jovanjicu da sruši Vučića

Vesti 10. okt 202111:45 > 13:0991 komentara
Izvor: N1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da postoje "nepobitni dokazi" da je "paralelna struktura" u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) želela da iskoristi slučaj Jovanjica i vlasnika te farme na kojoj su pronadjene tone marihuane Predraga Koluviju, "zarad rušenja Aleksandra Vučića".

Ona je ocenila da su u aferu Jovanjica „očigledno“ bile umešane strane bezbednosne službe, ali i „deo političke opozicije“ kom je po njenim rečima, bilo omogućeno da u svakom trenutku komentarišu taj slučaj i iznose navodne dokaze.

„Strašno je da je postojala paralelna struktura u MUP, koja je imala takvu moć da čoveka ucenjuje slobodom kako bi optužio Andreja Vučića. Ta mreža ljudi je imala cilj da sruši Aleksandra Vučića, a na nama je da utvrdimo od koga su dobili taj zadatak“, rekla je premijerka za Prvu televiziju.

Video: TV Prva

Navela je i da mora da odgovara „svako ko je bio umešan“ u taj slučaj ili imao informacije koje je prikrivao, ističući da sudstvo mora da radi svoj deo posla, a da će vlada obezbediti da u tome budu „potpuno slobodni“.

Povezano:

„Ne može i neće biti zaštićenih“, rekla je premijerka i dodala da treba utvrditi i da li su pojedini opozicioni političari „namerno plasirali neistine“ u vezi Jovanjice, jer su potencijalno bili deo te afere, ili su to činili kako bi politički profitirali.

„Ništa novo u Pandorinim papirima, ali u Veritas papirima…“

Ponovila je da su u slučaju navoda iz takozvanih „Pandorinih papira“ o 24 stana na bugarskom primorju u vlasništvu ministra finansija Siniše Malog, reagovali istražni organi i utvrdili da nema ničeg nezakonitog kao i da je sam ministar dao odgovore „na sva pitanja“.

„Tu nismo videli ništa novo u odnosu na ‘Panama papire’, samo recikliranu priču, ali nismo znali ono što smo videli u ‘Veritas papirima’ već smo samo pretpostavljali, a to je da je kompanija Multikom Dragana Djilasa dala prethodnih godina skoro dva miliona evra raznim medijima, novinarima i analitičarima koji vole sebe da zovu nezavisnim“, rekla je Brnabić.

Dodala je da je samo jedna firma vratila pozajmicu koju je dobila od kompanije Multikom, a da ostali to nisu učinili do danas.

„Videli smo da kada dobiju tu pozajmicu, novinari koji su pisali na jedan način počnu da pišu na potpuno drugačiji način“, rekla je premijerka i ponovila da je ključno da li je neko stekao bogatstvo pre nego što je počeo da se bavi politikom.

Komentari

Vaš komentar