Brnabić ponavlja poziv na štednju struje: U Vladi u rolci, ne uključujemo klimu

Vesti 05. okt 202210:19 > 10:57 39 komentara
Ana Brnabić
Tanjug / Vladimir Šporčić

Premijerka Ana Brnabić je rekla danas da će se vlast u Srbiji, u predstojećoj grejnoj sezoni, truditi da gradjani imaju najkvalitetnije moguće grejanje uz najracionalnije moguće trošenje energenata.

Ona je za Televiziju Pink kazala da će se vlast truditi da ne bude restrikcijA i da, kako je dodala, grejna sezona bude uobičajna. Ponovila je da se očekuje da će zima biti izuzetno teška te ocenila da je Srbija, po pitanju energeneta i grejne sezone „najspremnija moguće“.

Rekla je da se svakodnevno prate izveštaji o dnevnim temperaturama i da se šalju lokalnim samoupravama. Ponovo ja apelovala na neophodnost štednje, te dodala da je i ona juče u zgradi Vlade bila u rolci jer je, kako je dodala, bilo nešto hladnije a ne uključuju klime.

Naglasila je, u uslovima globalnih problema zbog agresije Rusije na Ukrajinu, značaj dovođenja investitora u Srbiju, te ukazala na njen popodnevni sastanak sa predstavnicma japasnke privrede. Rekla je da japanske kompanije u Srbiji zapošljavaju skoro 4.000 ljudi i napomenula da je „otvoren prostor „za dolazak još jedne firme i proširenje postojećih investicija.

Navela je da japanske kompanije, uz nemačke, spadaju u „najkonzervativnije i najopreznije“ i da njihov rad u Srbiji, kako je ocenila, pokazuje dobre uslove za privredu. Odbacila je kritike o visokoj stopi javnog duga, te istakla da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja u Evropi.

Kazala je da je javni dug Srbije ispod 60 odsto bruto društenog proizvoda i da je Srbija stabilna zemlja

„Vlada će biti formirana u ustavnim rokovima“

Ana Brnabić je rekla da će nova Vlada Srbije biti formirana u ustavnim rokovima.

Ona je rekla da to što nova Vlada Srbije nije još formirana najviše kritikuju oni koji su govorili, da kako je kazala, „vlada ne znači ništa, da nije ni važna i da su svi ministri pioni i pudlice predsednika Aleksandra Vučića“.

Pročitajte još:

„Pa da li vam je važno formiranje nove vlade ili nije“, zapitala je Brnabić.

Prema njenim rečima, da situacija nije ozbiljna, takvi stavovi opozicionih analitičara i medija bi je zabavljali i bili bi joj smešni.

Rekla je i da aktuelna vlada (u tehničkom mandatu) odgovorno radi na pripremama za zimu i čuvanju nezavisne politike države, te ponovila, bez preciziranja, da će njen budući kabinet biti formiran u ustavnim rokovima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare